Diari Més

Premis

El celler noucentista de Vila-seca, finalista en els XIX Premis Catalunya Construcció

El celler noucentista de Vila-seca finalista en els XIX Premis Catalunya Construcció

Imatge del celler noucentista de Vila-seca.

El celler noucentista de Vila-seca finalista en els XIX Premis Catalunya ConstruccióCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La transformació del celler noucentista de Vila-seca ha estat seleccionada entre les obres finalistes de la XIX edició dels Premis Catalunya Construcció, que atorga anualment el Col·legi d'Arquitectes Tècnics de Barcelona, en la categoria de Rehabilitació Patrrimonial. L'edifici va ser adquirit per l'ajuntament l'any 2018 per transformar-lo en un gran equipament amb auditori, sala polivalent, museu i centre d'interpretació de la cultura del vi.

El jurat de la XIX edició dels Premis Catalunya Construcció ha escollit 20 candidatures com a finalistes que optaran als guardons en les seves cinc categories professionals. L'objectiu d'aquests premis que convoca el Col·legi de l'Arquitectura Tècnica de Barcelona (CAATEEB) és reconèixer l'esforç dels equips de professionals i empresaris que, amb el seu treball, contribueixen a millorar la qualitat, la gestió, la sostenibilitat, la innovació i la seguretat de la construcció. Els premis compten amb el suport del Consell de Col·legis d'Aparelladors i Arquitectes Tècnics de Catalunya i d'Arquinfad.

El nombre de candidatures presentades en totes les categories d'aquesta edició ha estat de 83, el jurat en va fer una primera selecció de la qual han estat escollides les 20 que finalment optaran als premis i que es reparteixen de la manera següent: Direcció d'execució d'obra (4), Direcció integrada de projecte (3), Coordinació de seguretat i salut (4), Innovació en la construcció (3), Rehabilitació patrimonial (3) i Rehabilitació funcional (3).

Pel que fa a les candidatures finalistes, bona part de les obres es troben ubicades a Barcelona, però també a Badalona, Girona, Reus i altres poblacions catalanes com Premià de Dalt, Palau Solità i Plegamans, Llinars del Vallès o Vila-seca (Tarragonès).

La tipologia i dimensió dels treballs és diversa i aquests representen una bona mostra de la qualitat de les obres aconseguida pels equips tècnics durant els anys 2020 i 2021, un període que ha estat ben difícil per a tothom, tant per a les persones com per al dia a dia professional.

tracking