Diari Més

Castells

Millor cap de setmana de la represa amb 16 castells de 9 i gamma extra

Verds, Vella, Moixiganguers, Jove de Tarragona i Xiquets de Reus estrenen castells

El 2d9fm de la Colla Vella dels Xiquets de Valls al Catllar.

Millor cap de setmana de la represa amb 16 castells de 9 i gamma extraColla Vella

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El món casteller ha viscut el cap de setmana més intens de la temporada fins el moment. Diferents places es disposaven a veure salts endavant de vàries colles i una vegada més, ningú ha defraudat. És cert que alguns objectius han quedat a mitges o pendents, però la temporada encara té tres mesos per endavant i contràriament al que es podia pensar a finals del 2021 l'evolució d'alguns castells i colles arriba a superar les previsions.

A l'Arboç i El Catllar tant la Colla Vella dels Xiquets de Valls, com la Colla Jove Xiquets de Tarragona com els Castellers de Vilafranca van fer aquests passos endavant que els han de portar a nous reptes. La Colla Vella completava dues vegades els castells bàsics de nou, però a més li ha sumat l'estrena de la gamma extra en forma de 2 de 9 amb folre i manilles que es va trencar un cop carregat per un desajust a la base del castell. A la població penedesenca li sumava també el 5 de 8, que hauria de pujar un pis més per Sant Fèlix. Tot plegat rematat dues vegades també per un pilar de 7 amb folre que ha de donar pas al pilar de 8 emmanillat.

La Jove de Tarragona continua el seu camí ferm d'interioritzar i naturalitzar els castells de nou. Igual que la Vella doblava els dos castells bàsics de nou i enguany ja en porta set després d'alguns dubtes a l'inici de temporada. A més, va estrenar el 2 de 8 amb folre per partida doble pensant també que a la recta final de temporada es pugui convertir en l'assalt a la gamma extra sumant-li un pis.

Els Castellers de Vilafranca van tornar a accelerar el seu ritme amb dos intents de gamma extra. Al Catllar fregaven l'excel·lència completant el 5 de 9 amb folre, però a l'Arboç van ensopegar amb el 4 de 9 amb folre i agulla, un toc d'atenció de cara a la seva festa major. A les dues places van descarregar novament el 3 i el 4 de 9 amb folre. El tercer castell dels Verds a l'Arboç va ser el 4 de 8 amb l'agulla després de la caiguda del gamma extra. També la colla local, els Minyons de l'Arboç, van estrenar castell: el 3 de 7, que va quedar carregat.

L'atenció del cap de setmana també tenia la vista posada a Igualada i Sitges. A la capital de l'Anoia, la Colla Joves Xiquets de Valls va ratificar les bones sensacions amb el 5 de 8 i el 3 de 9 amb folre, va dibuixar en tercera ronda un 4 de 8 amb la mirada posada al 4 de 9 sense folre i ho va rubricar amb el pilar de 7 folrat. Els Xiquets de Reus van estrenar el 2 de 8 amb folre i els Moixiganguers el 5 de 8. Finalment a Sitges, els Minyons de Terrassa van descarregar el primer 3 de 9 amb folre després de les vacances i també van fer 2 de 8 amb folre i el 5 de 8. Els Xiquets de Tarragona van seguir rodant les estructures de vuit com el 3 de 8 i el 4 de 8 i la Jove local va completar castells de la gamma alta de set.

El 5d9f dels Castellers de Vilafranca al Catllar.

Millor cap de setmana de la represa amb 16 castells de 9 i gamma extra@Verds

tracking