Diari Més

Prades inicia Fires i Festes amb el pregó a càrrec de Lourdes Ciuró, Consellera de Justícia

Del 25 al 29 d'agost Prades s'omple d'activitats per a grans i petits

Imatge d'arxiu d'una cercavila gegantera a Prades.

Prades inicia Fires i Festes amb el pregó a càrrec de Lourdes Ciuró, Consellera de JustíciaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ahir dijous Prades va iniciar la festa major d'estiu «Fires i Festes» amb el pregó a càrrec de Lourdes Ciuró, Consellera de Justícia amb l'acompanyament musical de la coral infantil pradenca «Les Orenetes» i posteriorment concert de la banda «Neon». El consistori juntament amb les associacions han programat des d'activitats esportives i música fins a activitats familiars. Fins el 27 d'agost es podrà visitar l'exposició de retallables «Arquitectures de paper»de Xavi Solé a la Sala d'actes de l'Ajuntament de dotze del migdia a dues de la tarda i de sis a vuit del vespre. El divendres a les onze és el torn de la clausura dels cursets de natació, campus de futbol i casal d'estiu amb una festa Holi i festa d'espuma a càrrec de l'AFA i l'Associació de Bombers Voluntaris a la Plaça dels Arbres.

El Club BTT Prades organitza una sortida popular en BTT a les cinc de la tarda des de la zona esportiva. A continuació, a dos quarts de sis de la tarda, s'inicia el concurs de petanca al Parc de la Font d'en Grau que finalitzarà dissabte al migdia.

A les set del vespre es presentarà el llibre «Àlbum d'amors complicats»d'Isabel Olesti guanyador del I Premi Ciutat de Reus «Diré el que em fuig»al Centre Cívic. La presentació anirà a càrrec d'Isabel Pfefferkorn amb la col·laboració de Prades Cor.

A mitjanit serà el torn de la Macro Festa amb DJ Óscar Sánchez i DJ Bleizy al Centre Cívic a càrrec del Joves de Prades amb un preu d'entrada de tres euros. Dissabte a les nou del matí, els amants de la BTT es donaran cita a la tradicional «Pujada a les Vinyes»a càrrec del Club BTT Prades. Les inscripcions es faran una estona abans a la Plaça Major.

A dos quarts d'onze del matí s'oferirà pujada al campanar amb places limitades. Qui hi estigui interessat podrà apuntar-se a l'Oficina de Turisme amb un preu d'entrada de dos euros, sent gratuït per als menors de set anys. D'onze del matí a una del migdia petits i grans podran gaudir de la festa infantil a la Piscina Municipal on s'instalaran inflables.

A les vuit del vespre acabarà la jornada amb el concert i posterior ball de fira a dos quarts de dotze de la mitjanit a càrrec de l'orquestra Europa al Centre Cívic. El preu d'entrada del concert és de deu euros i el ball de fira és gratuït.

Fires i Festes continua diumenge a dos quarts d'onze del matí amb una visita guiada per la Vila Vermella. Cal reserva prèvia a l'Oficina de Turisme. El preu de l'entrada per als adults és de cinc euros i per als menors de set anys és gratuït.

A dos quarts d'onze del matí qui vulgui pot participar al concurs de Tir al Plat a la Partida Vinaroig a càrrec de l'Associació de Caçadors de Prades. A les dotze del migdia la Cobla Cossetània exhibirà un ball de sardanes a la Plaça Major. A la una del migdia es celebrarà missa a l'Església de Santa Maria la Major.

A les cinc de la tarda s'inicia el folklore popular amb la Plantada de Gegants a la Creu de Montblanc amb els Gegants d'Alforja, Gegants de la Selva, Gegants de Valls i Gegants de Prades. I a continuació, a les sis de la tarda, Ball de Gegants i Cercavila pel poble de Prades sortint de la Creu de Montblanc i pel carrer Avinguda Verge de l'Abellera continuaran cap a la Plaça Major. A les deu de la nit, acaba la jornada amb el Correfoc dels Diables de la Selva del Camp a la Plaça Major.

Dilluns, últim dia de festes, serà una jornada familiar que inicia a les onze del matí amb tallers i jocs infantils a la Plaça Major. A les sis de la tarda, la Plaça Major serà l'escenari de l'espectacle infantil «Bozzà!»de la companyia Baires Bozzà. A continuació Xocolatada a la Plaça Major.

A les deu de la nit, finalitzen les Fires i Festes amb el Cinema a la Plaça amb «Els Croods 2: Una nova era»a la Plaça Major i amb la venda de crispetes per part de l'AFA. L'Ermita de l'Abellera, oberta de divendres a diumenge de dotze del migdia a dues de la tarda fins el 18 de setembre, no estarà oberta el dissabte 27 d'agost.

tracking