Diari Més

Festival

Música i vi a la Festa de la Verema

L'Espluga de Francolí acollirà la 51a edició de la tradicional mostra de vins, caves i productes de proximitat

Imatge de l'última edició de la Festa de la Verema de l'Espluga de Francolí.

Música i vi a la Festa de la VeremaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Espluga de Francolí acollirà aquest cap de setmana la 51a edició de la Festa de la Verema, un esdeveniment on el vi es convertirà en el protagonista i es recupera la normalitat després de dues edicions marcades per la pandèmia, la del 2020 va ser anul·lada i la del 2021 es va celebrar respectant les restriccions del moment.

La programació d'aquesta edició proposa diferents activitats que es dirigeixen a tota mena de públics. Un any més, la festa comptarà amb la tradicional mostra de vins, caves i productes de proximitat a la plaça Montserrat Canal, sense necessitat, aquest any, d'inscripció prèvia per assistir-hi. Aquesta edició també recupera els diferents actes de la Festa de la Verema que es duran a terme al Museu de la Vida Rural del municipi, com el tast i maridatge d'avui a les 19 h. En aquesta activitat, el sommelier Ramon Roset donarà a conèixer alguns dels millors vins de la DO Conca de Barberà i els maridarà amb diferents xocolates. Més tard, a les 21.30 h., tindrà lloc el 7è Brinda'm Baccus, un sopar-maridatge amb una selecció de 6 vins i caves de la DO Conca de Barberà acompanyats de 6 tapes.

Per apropar el món del vi als joves d'entre 18 i 25 anys es repeteix enguany el Tast Sub-25, demà al vespre a la Piscina Municipal. A càrrec de Jordi Roig i Kepa Martínez se serviran combinats de vi, còctels fets amb vi. Aquesta edició també comptarà amb activitats per als més petits, com el taller Pintem amb vi a càrrec de Marta Arañó i un taller de bombolles organitzat per la companyia Marieta Voltereta.

Per fer valdre alguns dels vins més desconeguts i amb característiques més especials de la DO Conca de Barberà, el diumenge, Conca 5.1 oferirà un tast de vins acompanyats de música de vinils. La música tindrà una gran presència al llarg de la festa, amb diferents concerts i propostes. El Museu de la Vida Rural va oferir ahir el concert de Roger Mas, amb motiu del tancament de la 10a edició del Festival RUSC.

Demà hi haurà un concert itinerant pel recinte firal amb el grup Swing Engine Música, seguit de La Ludwig Band, consolidat com un dels grups emergents del moment al territori català i valorats amb el millor disc de l'any segons els Premis Enderrock 2021. El diumenge al vespre, Leitmotiv acompanyaran el públic amb el seu sextet de jazz i versions revival.

Durant el cap de setmana es podrà gaudir d'una exposició homenatge a la pagesia, amb fotografies a vista de dron de la Sara Boldú al vestíbul del Teatre del Casal. Demà es projectarà el film L'âge d'or de Jean-Baptiste, a càrrec de Most Festival i del Museu de la Vida Rural.

En el marc de la Festa de la Verema es proposa la 6a caminada guiada entre vinyes, en la qual l'empresa Drac Actiu organitza dos recorreguts, un entre 10 i 12 quilòmetres i un altre entre 4 i 6 quilòmetres.

tracking