Diari Més

Castells

El Catllar pot viure estrenes de les tres colles participants

Jove, Vella i Verds volen fer un salt de qualitat

Imatge d'arxiu d'un 9 de 8 descarregat per la Colla Jove dels Xiquets de Tarragona.

El Catllar pot viure estrenes de les tres colles participantsACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Al món casteller actual és un luxe poder gaudir de castells de nou. Aquesta temporada, vàries colles i vàries places ja han pogut tastar el sabor de l'èxit i, fins i tot, algunes han viscut castells de gamma extra com el 2 de 9 amb folre i manilles o el pilar de 8 emmanillat.

Aquest cap de setmana es podria viure una explosió d'aquestes estructures ja que les colles de Sant Fèlix volen arribar dimarts en el millor estat de forma i El Catllar, l'Arboç, Igualada o Sitges es disposen a viure actuacions que poden marcar el futur immediat de diferents colles. Demà dissabte, a les 18 hores, l'atenció estarà a la plaça de la Vila del Catllar, un escenari petit però amb màgia per a les tres colles participants, que abans de la pandèmia van oferir recitals de gamma extra. Colla Jove Xiquets de Tarragona, Colla Vella dels Xiquets de Valls i Castellers de Vilafranca tenen en cartera el 3 i el 4 de 9 amb folre, però en el tercer castell podria haver-hi el salt de qualitat.

Per als tarragonins, després de l'exitós Sant Magí serien el 5 de 8 o el 2 de 8 amb folre, dos castells que aquesta temporada encara no han provat i ampliarien la seva gamma. La Colla Vella té dos castells a estrenar i cal veure si ho faran abans de Sant Fèlix. Si porten moltes camises podria ser el 2 de 9 amb folre i manilles, tot i que també el 2 de 8 sense folre (el millor castell que s'ha fet mai al Catllar) està en cartera.

Els Verds tenen l'opció de repetir el 2 de 9 amb folre i manilles, que ja han fet o assaltar algun castell amb folre i agulla, que serviria per marcar les diferències amb les altres colles. Unes hores després (aquest diumenge, a les 13 hores) es retrobaran a l'Arboç, on podrien repetir l'estratègia del dia abans o completar els possibles deures que quedin pendents, en una actuació on també hi haurà els Minyons de l'Arboç que podrien portar castells de set.

Diumenge al migdia també tenen reptes destacats les colles presents a la Festa Major d'Igualada. La Joves de Valls vol completar els dos castells de nou en una mateixa actuació, un fet que enguany encara no han aconseguit; els Xiquets de Reus tenen la il·lusió d'estrenar el 2 de 8 amb folre i finalment els Moixiganguers d'Igualada podrien intentar el castell de nou.

A la tarda, a Sitges, els Xiquets de Tarragona poden repetir algun dels castells de Sant Magí que els obren la porta del castell de nou com el 5 de 8 o el 2 de 8 amb folre, mentre els Minyons de Terrassa portaran castells de nou en l'última actuació abans de Sant Fèlix.

tracking