Diari Més

Platges

La Policia retira 80 cadires que 'reservaven' espai a la platja de la Pineda de Vila-seca

En cas que el propietari dels objectes vulgui recuperar-los, ha d'abonar una sanció econòmica

El camió de la Brigada Municipal carregat amb totes les cadires i para-sols retirats de la platja.

La Policia retira 80 cadires que 'reservaven' espai a la platja de la Pineda de Vila-secaAjuntament de Vila-seca

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Policia Local de Vila-seca ha confiscat 80 elements –entre cadires de platja, para-sols i gandules– que s'havien col·locat a primera línia de platja per reservar espai, una pràctica incívica que s'ha estès al llarg de les platges de la Costa Daurada. L'Ajuntament de Vila-seca és l'únic que ha pres un paper actiu per evitar que els banyistes deixin elements de platja a primera hora del matí i marxin per després tornar i gaudir de la parcel·la reservada davant del mar. La campanya per evitar-ho es va posar en marxa ja l'estiu passat. Enguany, va iniciar-se a principis d'agost. Primer, els agents deixen avisos als elements que es troben a la platja informant i recordant que no està permès deixar elements com para-sols, cadires, gandules o tovalloles ocupant l'espai a primera línia de mar si els banyistes no tenen previst quedar-s'hi.

En una segona fase, els agents de la Policia Local i la Brigada Municipal retiren els objectes que, fent cas omís dels advertiments, els banyistes han deixat a la platja de bon matí. Fa uns dies, es va procedir a la retirada de tots elements i es van recollir fins a 80. La tercera fase d'aquesta campanya consisteix a portar el material requisat a un magatzem de la Brigada Municipal. En cas que el propietari vulgui recuperar els objectes, ha de pagar una sanció econòmica que pot arribar fins als 60 euros.

Aquesta ocupació de la primera línia de mar a la sorra és una pràctica que afecta gairebé totes les platges dels municipis turístics i arriba a afectar llargues extensions de platja.

tracking