Diari Més

Atemptats Barcelona i Cambrils

Cambrils ret homenatge a les víctimes de l'atemptat gihadista

L'acte s'ha desenvolupat amb normalitat al Memorial per la Pau instal·lat davant del Club Nàutic

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Cambrils ha rendit aquest dijous un emotiu homenatge a les víctimes de l'atac terrorista del 17 d'agost del 2017 a Barcelona i, un dia després, a la localitat tarragonina, un acte celebrat davant del Memorial per la Pau instal·lat davant del Club Nàutic on van atacar els gihadistes.

L'homenatge s'ha desenvolupat amb un sentit caràcter intimista i, a diferència del celebrat ahir a les Rambles de Barcelona, ha transcorregut amb normalitat.

Hi han assistit familiars de les víctimes, així com els alcaldes de Cambrils, Oliver Klein, Ripoll (Girona), Jordi Munell, i Alcanar, Joan Roig.

També hi han participat, entre altres autoritats, la delegada del Govern a Catalunya, Maria Eugènia Gay; el president de les Corts d'Aragó, José Javier Sada; les conselleres d'Igualtat i Feminisme de la Generalitat, Tània Verge, i la de Sanitat del Govern d'Aragó, Sira Repollés.

A més a més de la nodrida presència institucional, l'homenatge també ha comptat amb representants dels sanitaris, els Bombers, la Policia Local de Cambrils, els Mossos d'Esquadra, la Policia Nacional i la Guàrdia Civil.

Després d'una ofrena de roses blanques davant del Memorial per la Pau instal·lat davant del Club Nàutic, l'alcalde de Cambrils ha pronunciat, en nom de tots els assistents, un parlament breu i emotiu en què ha subratllat «un missatge de pau».

«Cambrils és una ciutat de llum i, fa cinc anys, ens va arribar la foscor», ha descrit aquest dia de suport i homenatge a les víctimes en el seu «dolor compartit».

Klein, que la vigília havia demanat no repetir els incidents d'ahir a Barcelona -un grup independentista va interrompre el minut de silenci- ha reiterat el compromís del municipi i de la ciutadania per donar un «missatge de pau» que «s'ha d'imposar a la rancúnia i al dolor» per «prevenir l'odi, el terrorisme i la guerra».

El Memorial per la Pau s'alça al punt on, cinc anys enrere, un cotxe amb cinc terroristes va atacar una patrulla dels Mossos d'Esquadra.

Abans de ser abatuts, els terroristes van causar la mort de la saragossana Ana María Suárez, de 67 anys, i es van registrar sis ferits de diferent consideració.

A l'acte commemoratiu d'aquest dijous, després de l'ofrena floral, els violoncel·listes Olga Prats i Jesús Valls han interpretat El Cant dels Ocells, l'himne per la pau obra de Pau Casals.

Els assistents han fet una ofrena de roses blanques davant del Memorial per la Pau.

Cambrils ret homenatge a les víctimes de l'atemptat gihadista@GobAragon

Els violoncel·listes Olga Prats i Jesús Valls han interpretat 'El Cant dels Ocells'.

Cambrils ret homenatge a les víctimes de l'atemptat gihadistaAjuntament Cambrils

Hi han assistit representants dels sanitaris, els Bombers, la Policia Local, els Mossos d'Esquadra, la Policia Nacional i la Guàrdia Civil.

Cambrils ret homenatge a les víctimes de l'atemptat gihadistaAjuntament Cambrils

tracking