Diari Més

Metereologia

Protecció Civil desactiva a Tarragona l'alerta per pluges intenses sense incidències greus

El 112 rep una vuitantena de trucades, la majoria del Tarragonès i el Baix Camp

Imatge de la tempesta a Tarragona.

Protecció Civil desactiva a Tarragona l'alerta per pluges intenses sense incidències greusGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Protecció Civil ha desactivat la fase d'alerta del Pla especial d'emergències per inundacions (Inuncat) un cop finalitzat l'episodi de pluges intenses però demana seguir extremant les precaucions. Segons informa Protecció Civil, no s'han registrat incidències importants tot i l'avís per temps violent que ha afectat aquest migdia al Tarragonès, a l'Alt i el Baix Penedès i al Garraf.

De fet, el pla queda en prealerta per la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) que aquest dimarts i dimecres encara es poden produir xàfecs localment intensos a gran part del territori. A conseqüència de les darreres pluges intenses d'aquest migdia, el 112 ha rebut una vuitantena de trucades, la majoria del Tarragonès i el Baix Camp.

Coincidint amb l'avís per temps violent, l'SMC ha informat que a l'estació meteorològica de Torredembarra, s'han enregistrat 30,2 l/m2 en 30 minuts.

Els Bombers de la Generalitat han atès 24 avisos relacionats amb aquest episodi de pluja. D'aquests, només 5 han generat sortida, per un parell d'inundacions (una d'elles al Teatre Bartrina de Reus), dos sanejaments de façana i la revisió d'un parell de vehicles que havien quedat atrapats sota un pont a El Vendrell, però que no tenien cap persona a l'interior.

La resta d'avisos estaven relacionats amb petites inundacions de carrers i de locals, que s'han resolt un cop ha parat de ploure, sense que hagi estat necessària la intervenció dels Bombers.

tracking