Diari Més

Meteorologia

Les tempestes a Tarragona deixen pedres de la mida d'un ou

La pluja intensa obliga als Bombers a fer diverses sortides al Camp de Tarragona

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les fortes pluges que han descarregat al Camp de Tarragona han vingut acompanyades de calamarsa. En diversos llocs com la platja Llarga, Boscos o Cala Romana han caigut pedres del tamany d'un ou o, fins i tot, més grans.

Els Bombers han hagut de fer 24 sortides aquest dimarts a causa dels aiguats. La pluja s'ha anat desplaçat pel Baix Camp, el Tarragonès i l'Alt Camp, on ha plogut amb intensitat. Entre les actuacions més destacades hi ha la del Teatre Bartrina de Reus, on una dotació dels Bombers ha intervingut ja que a l'edifici hi entrava aigua. També han hagut de rescatar dos cotxes atrapats sota un pont al Vendrell, dintre dels quals no hi havia ningú.A banda, tambéhan fet sortides per inundacions de pàrquings, botigues i garatges i sanejaments de façanes.

A Reus, els bombers han actuat en dos casos més; un a la plaça Teresa Miquel i Pàmies i un altre al camí de Valls. Pel que fa al primer, l'edifici número 1 de la plaça ja comptava amb problemes en l'arrebossat de la façana i la tempesta els ha agreujat, fet que ha comportat que dos vehicles dels Bombers hi assistissin. Per altre costat, al camí de Valls s'ha produït una inundació en un local, però no ha estat greu, ja que l'actuació ha estat de 10 minuts i només s'hi ha desplaçat un vehicle.Al carrer de Santa Helena número 13, també hi ha hagut un despreniment de façana.

La Guàrdia Urbana de Reus ha hagut de tallar el trànsit a l'avinguda Mediterrani a causa de la pluja ja que el ferm ha quedat malmès. Les brigades municipals estan treballant al lloc afectat. També s'han produït inundacions alcarrer Sol i Ortega i a la rotonda delcarrer Recasens i Mercader. Al carrer Maria Cortina i Pascual l'aigua de la pluja ha mogut elscontenidors, els quals han hagut de ser assegurats. Mentre que al carrer Rovira i Virgili s'ha obert una tapa de clavegueram i com que no es podia tancar s'ha senyalitzat amb cons.

A la ciutat de Tarragona, la Guàrdia Urbana ha tallat els accessos a la platja de l'Arrabassada per la caiguda de dos arbres de grans dimensions.

A Constantí, Protecció Civil ha tallat els barrancs de Mas Blanc i Sant Ramon, ja que l'aigua s'ha sortit dels vorals. També han hagut de tancar els accessos cap el complex de Repsol al polígon petroquímic nord de Tarragona per desbordament de dos barrancs, que han inundat un tram proper a la N-240. El mateix ha passat al Catllar, on també s'han tallat els accessos a alguns camins. En aquest municipi els veïns es troben sens subministrament elèctric.

En d'altres punts alguns vehicles han patit danys com per exemple vidres trencats oabonyegaments.

Protecció Civil ha alertat que en les properes dues hores es poden produir episodis dper temps violent amb precipitacions acompanyades de pedra, forts vents, esclafits i/o tornados al Tarragonès, Alt i Baix Penedès i Garraf.

Pel que fa a afectació a carreteres, el Servei Català de Trànsit ha informat que a l'AP-7 s'han format retencions de fins a deu quilòmetres i ha demanat precaució causa dels bassals d'aigua que s'han generat. El Servei Meteorològic de Catalunya ha apuntat que a Torredembarra han caigut 30 l/m2 en 30 minuts.

Algunes de pedres que han caigut durant la calamarsa tenien el tamany d'un ou.

Una espectacular mànega es deixa veure al litoral de TarragonaDiari Més

Una nena subjectant una pedra que han caigut a la platja Llarga.

Les tempestes a Tarragona deixen pedres del tamany d'un ouCristina Garcia

Dos agents tallant l'avinguda Mediterrani.

Les tempestes a Tarragona deixen pedres del tamany d'un ouGuàrdia Urbana

Destrosses a Boscos.

Les tempestes a Tarragona deixen pedres del tamany d'un ouCedida

Un vehicle de Protecció Civil tallant camins al Catllar.

Les tempestes a Tarragona deixen pedres de la mida d'un ouCedida

Estat en el que es troba el pont de l'Arrabassada cap al Naútic de Tarragona.

Les tempestes a Tarragona deixen pedres de la mida d'un ouCedida

Un vehicle amb els vidres trencats a causa de la calamarsa.

Les tempestes a Tarragona deixen pedres de la mida d'un ouCedida

tracking