Diari Més

Societat

Entra en funcionament el sistema per aprofitar l'aigua del pantà de Riudecanyes per al reg

L'ACATCOR celebra que Acció Climàtica hagi posat solució a la manca d'aigua per al reg al pantà de Riudecanyes

El pantà de Riudecanyes.

pantà de RiudecanyesACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nou sistema de bombeig del pantà de Riudecanyes que permetrà aprofitar el 30% d'aigua de sota del canal superior de sortida de l'embassament ha entrat en funcionament aquest dimarts, 16 d'agost al matí, i permetrà regar els avellaners i les oliveres de la zona.

L'Associació Catalana de Comunitats de Regants (ACATCOR) ha valorat molt positivament «l'esforç» del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, que ha instal·lat aquest sistema de bombeig al pantà de Riudecanyes.

El gerent de l'ACATCOR, Ramon Lletjós, ha volgut «agrair a les persones responsables del Departament el seu compromís amb el regadiu i aquesta acció que permetrà salvar la collita en aquest territori de les terres tarragonines».
Les obres per bombejar l'aigua a la Comunitat de Regants del Pantà de Riudecanyes van començar aquest dimecres, 10 d'agost, i a hores d'ara, la construcció ja està en ple funcionament per al reg. El bombeig transvasarà aproximadament un total de 400.000 m³ d'aigua fins al final de la temporada de collita, que tindrà lloc la setmana del 28 d'agost.
La mesura es va pactar en una reunió a la qual van assistir el director dels Serveis Territorials d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de Tarragona, Àngel Xifré; el cap d'obres i serveis de regadiu del departament de Tarragona, Anton Boronat; el cap de la demarcació territorial de Tarragona de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), Francesc Benet; el Secretari de la Comunitat de Regants del Pantà de Riudecanyes, Miquel Àngel Prats, i també Lluís Aguiló, constructor contractat pel mateix departament.
Aquesta iniciativa va néixer amb l'objectiu d'evitar que alguns cultius, com és el cas de l'olivera i l'avellaner, es trobessin greument afectats per la sequera, a poques setmanes de finalitzar la campanya d'enguany. Miquel Àngel Prats explica que aquesta situació serà, malauradament, cada cop més freqüent i que cal garantir solucions a llarg termini, i no només provisionals, per poder aprofitar tota l'aigua de l'embassament.
tracking