Diari Més

Mobilitat

Salou posa en marxa el nou PMUS per esdevenir una ciutat sostenible i segura

El document inclou les línies estratègiques i els diferents àmbits d'actuació, amb les respectives propostes i mesures del Pla d'acció

Aquest PMUS va ser aprovat en la sessió plenària del passat mes de juliol.

Salou posa en marxa el nou PMUS per esdevenir una ciutat sostenible i seguraAjuntament de Salou

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament de Salou ha engegat el nou Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS), que té com a objectiu aconseguir una mobilitat molt més coherent, conforme al desenvolupament del municipi, així com molt més efectiva quant a la seva execució, mantenint un criterid'ús racional dels mitjans de transport, tant per part de particulars com de professionals.

La Llei 9/2003, de 13 de juny, de la Mobilitat té per objecte establir els principis i objectius als quals ha de respondre una gestió de la mobilitat de les persones i del transport de les mercaderies. Es dirigeix a la sostenibilitat i la seguretat, i vol determinar els instruments necessaris perquè la societat assoleixi aquests objectius, garantint a tots el ciutadans una accessibilitat, amb mitjans sostenibles.

Els eixos estratègics per complir amb l'objectiu principal d'aquesta llei són: una mobilitat equitativa, sostenible, segura i eficient. Cal recordar que aquest PMUS va ser aprovat, definitivament, en el decurs de la sessió plenària del passat mes de juliol.

L'alcaldePere Granadosha manifestat la seva satisfacció per haver aprovat, definitivament, aquest PMUS, atès que, «amb totes les aportacions ciutadanes i el treball tècnic que s'ha realitzat, durant tot el procés d'elaboració, hem aconseguit un document consensuat i adaptat, d'acord amb les necessitats i la realitat del nostre municipi». Aquest document, ha assenyalat, «serà essencial per treballar de cara al futur, per recuperar espais per a les persones, en detriment dels vehicles, i esdevenir una ciutat sostenible i segura».

Per la seva banda, el regidor de Gestió del Territori i Habitatge,Marc Montagut, ha manifestat que «aquest document serà una eina que ens permetrà planificar i executar, durant els propers anys i segons les disponibilitats pressupostàries, la millora de la mobilitat del municipi, bàsicament, amb actuacions dirigides a la sostenibilitat i a la seguretat».

tracking