Diari Més

Urbanisme

Es consolida la protecció de quasi 30 hectàrees de zona boscosa al Cap Salou

L'alcalde Pere Granados ha mostrat la seva satisfacció perquè és una zona d'alt valor ecològic, històric i paisatgístic

L'àmbit del PMU 05 de Salou és de 290.275 metres quadrats.

Es consolida la protecció de quasi 30 hectàrees de zona boscosa al Cap SalouAjuntament de Salou

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Comissió d'Urbanisme Territorial de Catalunya ha aprovat, de forma inicial, el Pla Director Urbanístic (PDU) de revisió dels sòls no sostenibles del litoral, on queda afectat l'àmbit del PMU 05 de Salou, queés de 290.275 m2, quasi 30 hectàrees.Aquest es troba situat a llevant del municipi, a la zona de Cap Salou. Comprèn els terrenys des de la carretera de la Costa, cruïlla amb carretera del Far, i des de la cala del Reguerot, fins al Racó de Salou.

El Pla Director Urbanístic contempla extingir el planejament vigent de l'àmbit del PMU-05 La Pedrera, actualment sòl urbà, 'desclassificant-ho' per convertir-ho en sòl no urbanitzable, als efectes de dotar-lo d'una important protecció pels seus valors ambientals (paisatge i parc forestal) i històrics (canoneres i vestigis de la Guerra Civil espanyola), que existeixen en aquesta zona.

L'alcalde de Salou, Pere Granados, ha manifestat la seva satisfacció pel fet que «a Salou comptem amb un patrimoni natural, paisatgístic i històric de gran valor i riquesa, que sempre hem protegit; i aquesta actuació urbanística significa que podrem consolidar, i, en alguns casos, ampliar, la protecció d'uns terrenys, en forma de parc forestal, dins del domini públic, per a les generacions futures». Segons ell, «aquesta nova classificació, per la característica del sòl, és més coherent amb l'entorn que l'actual».

Des de l'Ajuntament de Salou i el Patronat Municipal de Turisme fa temps que es treballa per potenciar i divulgar el patrimoni natural i històric de tota la zona que ara passarà a consolidar-se, pel que fa a la seva protecció, la qual inclou diversos miradors, fins arribar al Racó de Salou.

tracking