Diari Més

Medi Natural

Restringit l'accés al Parc Natural de la Serra de Montsant per l'alt risc d'incendi

Agents Rurals tanquen una trentena de punts i avisen la desena de nuclis aïllats de dins del paratge

Dos Agents Rurals col·loquen un cartell informatiu a l'accés al Parc Natural de la Serra de Montsant.

Restringit l'accés al Parc Natural de la Serra de Montsant per l'alt risc d'incendiACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Agents Rurals han tancat la trentena d'accessos al Parc Natural de la Serra de Montsant. Igual que l'estiu passat, l'activació del nivell 3 del pla Alfa ha obligat a restringir l'accés al parc, com a mínim aquest divendres i dissabte, el dia «més crític», segons Agents Rurals.

Quatre dotacions dels Agents Rurals han controlat el tancament de tots els accessos. Prèviament, ja han avisat els propietaris de la desena de masos aïllats -si bé només n'hi ha mitja dotzena d'habitats-, dins d'aquest paratge que abasta més de 9.000 hectàrees de nou municipis de la comarca del Priorat.

La restricció també afecta l'àrea de lleure de l'embassament de Margalef i activitats turístiques, com cellers, refugis i pràctiques d'esports.

El parc queda restringit al pas de visitants, tant a peu com en vehicle. Totes les persones que viuen dins del parc o hi tenen una vinculació especial hi poden accedir, malgrat la restricció. També s'hi permeten activitats agràries, mentre les cremes i la caça queden anul·lades.

«Aquest episodi comença aquest divendres, el dia més crític serà dissabte, amb humitats baixes i temperatures molt altes aquí al Camp de Tarragona i l'Ebre, i esperem que de cara a diumenge la cosa millori», afirma Antoni Mestres, sotsinspector del Cos d'Agents Rurals.

És per això que des d'Agents Rurals no es descarta que s'ampliï amb més municipis -fins al moment en són 42- i espais naturals restringits. «Portem molt de temps de sequera, les condicions són molt complicades; molt similar a l'any passat», afegeix Mestres.

Al Parc de Montsant s'han tancat una trentena de punts, amb la senyalització pertinent. Un dels principals punts més visibles i visitats és a la Cartoixa d'Escaladei, a la Morera del Montsant, on algun turista despistat s'ha trobat l'accés tallat i ha hagut de girar cua.

Prop d'una desena d'agents rurals han tallat accessos, en col·laboració amb el grup de prevenció d'incendis del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, equips d'ADF, Mossos d'Esquadra, els nou ajuntaments del territori -Ulldemolins, Margalef, la Bisbal de Falset, Cabacés, la Figuera, la Vilella Baixa, la Vilella Alta, Cornudella de Montsant i la Morera de Montsant, aquest darrer, el que abraça major extensió de parc-, i personal del propi paratge.

tracking