Diari Més
Roc Muñoz

Alcalde de la Canonja

«El Museu del Mamut estarà finalitzat a finals de la primavera de 2023»

L'alcalde fa un balanç positiu del mandat i destaca aspectes com la resposta a la pandèmia, l'edifici ÈPOCA o l'Orfeó, que estarà enllestit a finals d'any

Roc Muñoz explica que enguany s'ha apostat per «la continuïtat i la normalitat» en la Festa Major.

«El Museu del Mamut estarà finalitzat a finals de la primavera de 2023»Xavi Jurio

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

—Com es presenta la Festa Major?

—Es presenta bé. La gent té ganes, després d'aquests anys de pandèmia i limitacions, de fer festa i de participar-hi.

—Avui comencen els actes centrals, què ens espera?

—La festa de la Canonja és molt tradicional. Enguany, no hem volgut ser trencadors, sinó mantenir una continuïtat. A banda dels actes de cultura popular i els concerts, destacaria el pregó, que anirà a càrrec de Francesc Roig, canongí polifacètic, director de Càritas Catalunya, escriptor, historiador i una persona molt implicada amb la Canonja. Haver-lo escollit com a pregoner és un reconeixement a la seva figura. Per tant, enguany, continuïtat i normalitat, que és el gran canvi respecte a festes majors dels dos últims anys.

—Estan fent una inversió important en millores a l'escola. Quines actuacions s'estan fent?

—A l'escola estem fent una intervenció molt important. S'està canviant tot el sistema elèctric i, en lloc d'anar encastat, serà vist. Estem renovant la xarxa d'aigua i el sistema contraincendis i també seran vistos, cosa que els fa més efectius. A més, posem aire condicionat al saló d'actes. A tot això, cal sumar-hi que s'arranjaran les façanes de l'escola i se substituiran les cobertes. Fins ara les teníem de poliestirè i es canviaran per cobertes invertides, per donar més qualitat a tota l'escola. Totes les actuacions suposen una inversió municipal d'1,5 milions d'euros.

—S'arribarà a l'inici de curs amb totes les actuacions fetes?

—Les noves instal·lacions de llum, aigua i contra incendis estaran enllestides durant l'agost. Les cobertes i les façanes es poden anar fent durant els pròxims mesos, ja que aquests treballs generen afectacions a les entrades i a les sortides, però es pot fer classe amb normalitat. A la tardor ha d'estar tot fet i acabat.

—Una altra de les inversions que tenien previstes per a 2022 és la remodelació de la Rambla 15 d'abril i dels carrers Sant Isidre i Verge de les Neus. En quin punt es troba aquest projecte?

—Ha de sortir a licitació. Ja està dotat econòmicament i de cara a finals d'any els treballs estaran ja licitats i segurament a adjudicats. Per tant, les obres s'executaran durant el 2023.

—Aquesta zona compta amb un equipament rellevant com és l'ÈPOCA. Quins usos s'estan donant a aquest espai polivalent?

—L'ÈPOCA està agafant rodatge. Ara l'utilitza la gent gran, però l'edifici està preparat per a acollir altres usos, no volem que se centri únicament en una activitat. És un centre molt potent i esperem que doni un bon joc en els pròxims anys. De fet, la remodelació de la Rambla 15 d'abril i dels carrers Sant Isidre i Verge de les Neus vol donar-li relleu a aquest equipament, a la vegada que transforma l'urbanisme en aquesta zona.

—Com avancen la remodelació de l'Orfeó canongí? Ja hi ha data per a la inauguració?

—Calculem que a finals d'any ja es pugui posar en marxa. Hi ha hagut dos retards importants, perquè ens havien de subministrar unes peces que venien d'Ucraïna i això ha endarrerit uns quatre mesos l'obra. Seria fantàstic poder-lo inaugurar per la Festa Major de Sant Sebastià. He de dir que, com a alcalde, no acostumo a inaugurar obres, ni edificis ni carrers, però l'Orfeó Canongí és un gran projecte. Es mereix que s'inauguri i així ho farem.

—I pel que fa als treballs de remodelació del Mas de l'Abeurador?

—Està avançant molt bé. En dos o tres mesos s'haurà acabat la remodelació, però després s'ha de fer la museïtzació de l'espai per a convertir-lo en el Museu del Mamut, que ja està adjudicada. Anirem a finals de la primavera de 2023 amb el projecte finalitzat, si bé no es podrà inaugurar fins que no passin les eleccions municipals.

—A finals d'any, l'Ajuntament adquiria l'edifici on s'ubicava el club Vicente Ferrer per a reconvertir- lo en un nou equipament municipal. S'han definit ja els usos als quals es vol destinar l'espai? Han marcat ja un calendari?

—Encara no tenim un calendari, perquè, entre altres coses, enguany hem comprat dues naus adjacents, també per a utilitzar-les com a equipament. Segurament enderrocarem una d'aquestes naus. A més, hem comprat una finca que està al costat. A més, necessitem que els tècnics ens diguin en quina situació es troba l'estructura de l'edifici. A partir d'aquí, marcarem l'ús que tindrà aquest espai.

—Quina inversió ha destinat l'Ajuntament a la compra d'aquests immobles?

—Al voltant d'1,8 milions d'euros, incloent-hi l'edifici del club, les dues naus i la finca.

—Queda poc menys d'un any perquè finalitzi el mandat. Quina valoració en fa? Han pogut complir el programa amb el qual es presentava?

—El balanç del mandat és molt positiu, pensant sempre que venim d'on venim. Hem tingut dos anys molt durs i molt difícils per la vida municipal. Durant aquest període, l'Ajuntament de la Canonja ha posat uns diners a l'abast de la població, amb la targeta moneder i els ajuts al comerç i a la restauració. A més, el fet que la targeta moneder s'hagués de gastar en comerços de la Canonja va moure de manera espectacular la vida comercial del nostre poble. Estem complint, en gran mesura, el nostre programa electoral, però és cert que no ho podrem fer tot. En alguns casos, per causes alienes a nosaltres, com qüestions tècniques o temes relacionats amb la pandèmia. Però moltes les hem fet i les farem fins que acabi el mandat. Per tant, el resum és bo.

—Per últim, tornarà a presentar-se a les pròximes municipals?

—Faig el que faig perquè m'agrada molt i queden molts projectes per fer. Ara bé, aquest raonament sempre és vàlid, perquè sempre hi ha molts temes pendents. Però, tenim l'Orfeó, el Museu del Mamut, entre altres, que són molt importants, han costat molt i sí que m'agradaria donar-hi certa continuïtat. Per tant, la veritat és que m'ho he pensat durant aquests mesos, i estic en un percentatge molt alt per a tornar-me a presentar.

tracking