Diari Més

El so d'un televisor trenca l'encant d'un quartet de corda a la Vila Closa d'Altafulla

El so d'un programa de televisió provinent del Castell d'Altafulla es barrejava amb la música

El quartet en un moment del concert. Dalt un balcó obert.

El so d'un televisor trenca l'encant d'un quartet de corda a la Vila Closa d'AltafullaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'encant d'escoltar música clàssica a un indret com la plaça de l'Església de la Vila Closa d'Altafulla es va trencar dimecres de forma sobtada quan les notes del quartet de corda de l'Hair Ensamble de Praga van començar a barrejar-se amb les veus del que semblava una discussió acalorada. La música provenia del Castell d'Altafulla –Castell dels Montserrat–, on algú va obrir finestres i balcons d'una de les façanes que toquen a la plaça, però al públic del concert li va costar una estona descobrir-ho. «El concert va començar amb les explicacions d'Eduardo García, el primer violí del quartet –que és un lleidatà establert a Praga–, qui ens va avançar el que anàvem a escoltar en català, la qual cosa és d'agrair», diu una de les persones assistents al concert. «La primera part va transcórrer amb normalitat, però, abans de la mitja part, es van començar a sentir unes veus discutint, com si ho fessin per telèfon...», continua.

Aviat, el públic va entendre que es tractava d'un programa de televisió que algú estava mirant amb el volum molt alt dins del Castell d'Altafulla, que és propietat de la família Suelves-Figueroa, els marquesos de Tamarit. «Ningú sabia d'on venia aquell soroll, fins que ens vam adonar que sortia de l'interior del castell, d'un dels balcons que estava obert des del principi del concert», continua el testimoni.

Segons relata la mateixa persona, un altre espectador va trucar a la porta del castell per demanar-los que baixessin el volum del televisor. «Quan va tornar a la cadira va dir que els havia demanat que ho fessin, però que li havien respost que la música del concert els molestava i, per això, tenien el volum tan fort», narra el mateix testimoni.

La situació va fer que una altra persona del públic arribés a cridar des de la plaça, entre moviment i moviment, per demanar apaguessin el televisor. «Per mi va ser de vergonyós. Ve un quartet a tocar a un entorn privilegiat i es troba amb això», afegia el testimoni. Les notes de Mozart de la segona part van continuar amb les veus del programa de televisió de fons amb l'estupefacció del públic.

Fonts municipals afirmen que la regidora Marisa Mendez-Vigo, qui es trobava entre el públic, va trucar la porta del castell per demanar-los que baixessin el volum, sense èxit. L'endemà es va fer la mateixa petició de cara als pròxims concerts i des de l'Ajuntament asseguren que no es tornarà a repetir un episodi semblant, tot destacant la bona sintonia amb la propietat.

tracking