Diari Més

Cultura

El Celler des de la realitat virtual

L'experiència interactiva del Museu del Celler de Vila-seca ha captivat gairebé 600 persones des que va obrir les portes el passat 15 de juliol

La realitat virtual permet la immersió dels visitants a la història

El Celler des de la realitat virtualCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Museu del Celler de Vila-seca està a prop de complir un mes des que va obrir les portes el passat 15 de juliol. En aquests dies estiuencs, gairebé 600 persones s'han apropat per conèixer de primera mà l'emblemàtic edifici del municipi. Els 595 visitants han pogut conèixer el procés de construcció del Celler mitjançant ulleres de realitat virtual, les quals els han traslladat a inicis del segle XX per a ser testimonis del naixement del Celler que, concretament, es va alçar l'any 1919 per l'arquitecte Pere Domènech i Roura.

A banda de la tecnologia de realitat virtual, els visitants també s'han endinsat a la sala on antigament s'elaborava el vi. En aquest espai s'hi pot trobar una projecció de vídeomapping i diverses pantalles interactives amb informació sobre el món del cooperativisme i l'arquitectura dels cellers de Catalunya. Des d'aquest mateix indret, es pot baixar a la sala de premsat, on es poden veure diverses màquines agrícoles antigues. Cal destacar que la visita també incorpora el visionat d'un vídeo de testimonis que parlen dels seus records de quan el Celler estava en actiu.

Les visites al Museu del Celler es realitzen en grups de 20 persones com a màxim i es poden comprar al web entrades.vila-seca.cat, i l'horari per a visitar-lo és de dimarts a diumenge en les següents franges horàries: 10.00, 11.00 i 12.00 hores, i 17.00 i 18.00 hores. Les entrades tenen un cost de 4 euros; de 2 euros, en el cas de ser major de 65 anys, ser estudiant o aturat, entre d'altres casos, i és gratuïta per a menors de 18 anys o titulars de la targeta VilaCard.

El Celler de Vila-seca és un museu interactiu que té com a objectiu divulgar la cultura del cooperativisme vinculat a la construcció dels Cellers monumentals de Catalunya, explicar el procés d'elaboració del vi i també la construcció del Celler de Vila-seca i la història del municipi a través de la seva Cooperativa Agrícola.

L'edifici, d'estil noucentista, es trobava en complet desús de les seves funcions inicials i l'Ajuntament de Vila-seca va projectar la seva remodelació en el moment que l'equipament va passar a ser de propietat municipal.

El Museu del Celler va obrir al públic el 15 de juliol, però la inauguració va ser el 28 de maig amb la visita del president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès. Ell mateix va provar de primera mà l'experiència i va definir l'espai com «un equipament cultural punter».

tracking