Diari Més

Policial

Detinguts a Almoster per cultivar esqueixos de marihuana per vendre'ls

Els arrestats venien les plantes a tercers en un estat de creixement més avançat

·La producció anual podria arribar superar els 78.500 esqueixos amb un valor de fins a 196.000 euros.

Detinguts a Almoster per cultivar esqueixos de marihuana per vendre'lsMossos

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d'Esquadra van detenir el passat 10 d'agost a Almoster un home i una dona de 54 i 48 anys, com a presumptes autors dels delictes contra la salut pública i defraudació de fluid elèctric.

Els Mossos d'Esquadra van obrir una investigació, amb la col·laboració de la Guàrdia Urbana de Reus, arran d'una informació que apuntava que en una casa d'Almoster hi havia una parella que es dedicava al cultiu d'esqueixos de marihuana.

De la investigació es desprèn que els detinguts es dedicaven a cultivar la llavor de la planta de cànnabis. Un cop havia passat un cert temps i les plantes havien crescut uns centímetres, els detinguts les venien a tercers interessats en cultivar plantacions de marihuana.

Amb tots els indicis incriminatoris, els Mossos d'Esquadra van realitzar el passat 10 d'agost una entrada i perquisició al domicili dels investigats.

El resultat va ser el comís de 3.042 plantes d'uns 10 cm i 409 d'uns 30 cm. També es van localitzar diverses làmpades industrials, extractors, ventiladors, filtres de carboni, transformadors, safates per guardar llavors, fertilitzants pel cultiu, un dipòsit d'aigua i diners en efectiu.

La instal·lació constava d'un sistema sofisticat que permetia obtenir els esqueixos a partir de plantes anomenades «mare». Per tal d'evitar la forta olor a marihuana, disposaven d'un sistema de ventilació dotat de potents filtres que minimitzaven les emissions a l'exterior. De cadascuna de les plantes «mare» s'obtenien els esqueixos tallant les branques. Es calcula que la producció anual podria anar entre els prop de 59.000 i els 78.528 esqueixos amb uns beneficis econòmics superiors als 196.000 euros.

Finalment, els agents van detenir la parella de cultivadors pels delictes de tràfic de drogues i defraudació de fluid elèctric.

Els detinguts passaran en les properes hores a disposició judicial davant del jutjat en funcions de guàrdia de Reus.

tracking