Diari Més

Salou instal·larà una nova escultura de bronze a l'inici del Camí de Ronda

L'obra constarà de dos nens i una nena jugant sobre de les roques de la cala de Les Ferreries

Maqueta realitzada per l'escultora montblanquina Natàlia Ferré.

Salou instal·larà una nova escultura de bronze a l'inici del Camí de RondaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament de Salou instal·larà un grup escultòric de bronze, constituït per dos nens i una nena que juguen a sobre de les roques de la cala de Les Ferreries, a l'inici del Camí de Ronda. L'escultura s'instal·larà a la mateixa alçada que els vianants, en un espai rocós de pas cap a la cala de les Ferreries. El consistori ha descartat col·locar l'escultura a sobre d'una peanya perquè d'aquesta manera sigui més propera al públic i així es pugui interactuar amb l'obra.

Aquest grup escultòric, que es vol instal·lar al Camí de Ronda de la Cala de Les Ferreries i que rebrà el nom de Jugant a les roques, fa referència als textos medievals de Ramon Muntaner on escriu sobre el Port Medieval de Salou i els nens que jugaven, precisament en aquest punt de Les Ferreries, mentre els mariners preparaven les embarcacions. Amb l'objectiu de fer realitat aquest projecte, el Departament dels Serveis Tècnics Municipals de l'Ajuntament ha contractat l'escultora montblanquina Natàlia Ferré perquè realitzi el disseny i una maqueta en proporció 3/10 que ha de servir de base per a la realització de l'escultura final que serà fabricada en bronze, en una foneria.

Pel que fa a la mida, l'escultura reproduirà a un infant de 4 anys, una nena de 7 anys i un nen de 10 anys, mentre que l'espai que ocuparà serà d'uns 2,50 metres d'amplada i 2,50 metres de fons. Les figures portaran una mecanització als peus per poder-la fixar al terra. Es preveu que la fabricació i el muntatge del grup escultòric es faci en un període màxim de tres setmanes.

El cost de la creació de l'escultura grupalascendeix a 18.137,90 euros, IVA inclòs. L'import del contracte inclourà la creació de l'escultura a escala final amb terra refractària i els suports corresponents, l'elaboració dels contramotlles, un segon i tercer; la fosa de l'escultura en bronze, la composició de les peces a més de la incorporació dels suports i els elements auxiliars d'ancoratge així com també el repàs i aplicació de la pàtina d'acabat i la supervisió tant del procés de la fosa com de la instal·lació de l'escultura en el seu emplaçament definitiu a la cala de Les Ferreries, al municipi salouenc.

tracking