Diari Més

Societat

La Fira de l'Avellana arriba a la 40a edició apostant per l'oci i el territori

Demà a la tarda s'obriran les portes del recinte i fins diumenge es podrà gaudir de tastos, activitats infantils, concerts i un variat espai expositiu

Cada any, la fira acull milers de visitants d'arreu del Camp.

La Fira de l'Avellana arriba a la 40a edició apostant per l'oci i el territoriCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una de les fires més emblemàtiques de l'estiu i amb més tradició està de tornada i ho fa celebrant el seu 40è aniversari. La Fira de l'Avellana de Riudoms, i 421a Fira de Sant Llorenç, celebra quatre dècades, tot coincidint amb la seva recuperació després dels dos últims anys on, a causa de la pandèmia, es van dur a terme petites activitats en els Tastets de Fira, però en cap cas la mostra en el seu format habitual. A partir de demà a la tarda, els carrers de Riudoms tornaran a acollir desenes d'expositors i moltes propostes d'oci, cultura i gastronomia per a tots els públics. El tret de sortida el donarà l'acte inaugural que tindrà lloc demà a les 8 del vespre i anirà a càrrec de Laura Borràs.

L'aposta pels productes i elaboradors km 0 serà novament un dels pilars de la Fira de l'Avellana, que es presenta, any rere any, com una excel·lent finestra de promoció del comerç local riudomenc, però també per a moltes altres empreses del conjunt del territori. En aquest sentit, el vicepresident de la Comissió Organitzadora de la Fira, Francesc Xavier Bonet, assegura que «en aquesta edició, la Fira vol posicionar-se com un dels esdeveniments de referència del territori en l'àmbit de la promoció del producte local i de proximitat».

Un mas a la fira

Enguany, l'entrada de la Fira serà una recreació d'un mas, dissenyada i feta per la Brigada Municipal, que donarà accés al recinte firal per l'avinguda del Primer d'octubre i a l'exposició fotogràfica Masos, masets i masies del terme de Riudomsde la riudomenca Verònica Moragas Rovira, treball guanyador del Premi Arnau de Palomar 2016 en la modalitat de recull fotogràfic. També s'hi podrà trobar l'Espai Gaudí, una recreació del taller de caldereria de la Casa Pairal d'Antoni Gaudí que es podrà veure al recinte firal.

Espai infantil

En aquesta edició hi haurà amb un espai per a nens i nenes de 3 a 12 anys on els atendran monitors titulats, mentre les famílies gaudeixen de la fira, i on realitzaran activitats específiques de lleure, com són tallers i jocs, i podran gaudir d'espectacles i actuacions musicals.

Concerts a l'Avellana Sound

Els joves també tindran propostes pensades especialment per a ells. Demà a la nit, es viurà una nova edició de l'Avellana Sound, el concert festival de la fira que en les últimes edicions s'ha celebrat al Parc de Sant Antoni. Enguany, comptarà amb el grup Segonamà, que oferirà el concert de l'última gira i, tot seguit, sessió musical amb DJ OGT.

Aquesta, però, no és l'única proposta musical de la fira. Dissabte hi haurà concert i ball amb l'orquestra Melodia i diumenge es podrà gaudir d'una nit de ball a fresca amb música en viu al recinte de Sant Antoni, com a clausura de la fira. A més, a l'espai gastronòmic es faran diversos tastos de productes amenitzats amb sessions djs els tres dies quedura la mostra al vespre.

Gastrofira

Un altre dels grans atractius de la Fira de l'Avellana és la Gastrofira Riudoms 2022, que reunirà productors locals i professionals reconeguts del sector gastronòmic així com activitats de dinamització al voltant de la gastronomia i el producte de proximitat. També s'hi podrà degustar elaboracions de diferents expositors i expositores. L'espai Gastrofira estarà format per dues zones: la zona gastrotast, on es faran els vermuts musicals, els showcookings, les degustacions, i la zona gastromarket que acollirà taules rodones, tasts i maridatges, i venda de productes. A més, s'hi donarà a conèixer la creació gastronòmica de la Gastrofira 2022 a càrrec del cuiner riudomenc Sergi Margalef.

Tornen les curses

I la Fira de l'Avellana no seria realment la fira sense la tradicional cursa d'avellanes, el diumenge al vespre, tindran lloc la 24a Cursa combinada de portadors de sacs d'avellanes (final de la combinada Reus-Valls-Riudoms); l'11a Cursa femenina de portadores de mig sac d'avellanes; la 36a Cursa local de portadors de sacs d'avellanes; i la demostració infantil de portadors de saquets d'avellanes, tres clàssics que cada edició congreguen molt públic.

tracking