Diari Més

Seguretat viària

Trànsit planteja reduir el límit de velocitat en deu trams de l'AP-7

Segons el Servei Català de Trànsit, caldria passar dels 120 Km/h actuals als 100 Km/h

El Servei Català de Trànsit proposarà limitar la velocitat en aquests deu trams de l'AP-7.

Trànsit planteja reduir el límit de velocitat en deu trams de l'AP-7Diari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El director del Servei Català de Trànsit (SCT), Ramón Lamiel, va defensar ahir que diversos trams de l'AP-7 limitin la seva velocitat fins a 100 km/h «si convé». «L'AP-7 ens ocupa i ens preocupa», va dir en una entrevista a Catalunya Ràdio. Des del SCT reiteren que caldria una reducció a la via dels 120 km/h als 100 km/h per a combatre l'augment de l'accidentalitat, una proposta que la Dirección General de Tráfico (DGT) descarta.

Per aquest motiu va explicar que presentaran al titular de la via una proposta de reduccions «notables» en deu trams de l'AP-7 que sumen fins a 70 quilòmetres. Els trams del Camp de Tarragona que es veurien afectats serien Roda de Berà-La Pobla de Montornès (del quilòmetre 223 al 228) i La Móra -Constantí (del quilòmetre 238 al 247). D'altra banda, Lamiel va apuntar que la velocitat màxima podria fixar-se per sota dels 100 km/h quan hi hagi congestions importants i es disposi d'un sistema de gestió intel·ligent de la xarxa. «L'AP-7 i el sistema viari no és el mateix que quan hi havia peatges, cal controlar la velocitat d'una forma diferent», va reivindicar el director del SCT.

De moment, va apuntar, ja s'ha apostat per posar sistemes predictius i de control en un total de 100 quilòmetres, mesura que es començarà a la C-58 aquest mateix any. Tanmateix, Lamiel va insistir que cal que l'Estat limiti la velocitat en les vies amb més accidentalitat.

En relació a les víctimes mortals per accidents de trànsit a la xarxa viària interurbana de Catalunya des de principis d'any, la xifra s'eleva a 103. Lamiel va indicar que la causa més concurrent és la distracció, principalment per l'ús del mòbil. Com a exemple, va citar un control dels Mossos a l'AP-7 en què en 88 de 100 albiraments es va detectar que el conductor manipulava el mòbil.

Per això, va afirmar que al setembre es posaran en marxa dues càmeres que detecten si s'utilitza el mòbil mentre es condueix. Ara bé, tot i la distracció com a causa principal, també va destacar que, segons dades de l'Institut de Medicina Legal, un 40% de les víctimes mortals va consumir alcohol o drogues.

Preguntat pel camió accidentat que va quedar travessat transversalment a l'AP-7, a Fogars de la Selva, aquest dilluns i que va tallar els tres carrils de la via durant hores, Lamiel va defensar que l'actuació per retirar-lo va estar «bastant ben coordinada». «El SCT i el Ministeri vam actuar amb la màxima celeritat possible», va assegurar.

tracking