Diari Més

Educació

Escoles tarragonines augmenten la implicació dels alumnes després d'un programa de lideratge

Els directors i caps d'estudi dels centres han aconseguit millorar la motivació gràcies a la Fundació 'la Caixa'

El 98% dels participants reporta canvis positius en el claustre després d'aplicar un lideratge pedagògic més inclusiu.

Escoles tarragonines augmenten la implicació dels alumnes després d'un programa de lideratgeCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els directors i caps d'estudis de l'Escola Enric Grau Fontseré de Flix, l'Escola La Portalada d'Altafulla i l'Escola Torroja i Miret de Vila-seca han aconseguit augmentar la implicació, el compromís i l'empoderament dels seus professors i alumnes després de participar en la segona edició del Programa de Lideratge per a l'Aprenentatge d'EduCaixa de la Fundació 'la Caixa'. Aquest nou model està basat en la inclusió, la proximitat i la col·laboració.

Entre els resultats reportats, destaca per la seva unanimitat el 98% de directius escolars que confirma nivells més alts de compromís i motivació entre els professors. Aquests canvis positius experimentats en el claustre també repercuteixen a les aules: el 67% de directius escolars que ha transformat el seu lideratge confirma una major participació i un millor rendiment acadèmic dels alumnes.

El Programa de Lideratge per a l'Aprenentatge d'EduCaixa està dividit en tres fases al llarg del curs i incideix en aspectes com: les competències d'un bon líder educatiu, la promoció de l'aprenentatge professional de l'equip docent, la implementació i avaluació de canvis i millores d'acord amb evidències, i l'establiment d'una visió i cultura compartida.

EduCaixa promou aquest programa amb la col·laboració de l'Institute of Education (IOE) del University College de Londres (UCL) i compta amb el suport de 25 facilitadors que acompanyen els grups d'aprenentatge.

tracking