Diari Més

Municipal

Cambrils estudia una solució per reduir el mercadet del 'top manta'

L'Ajuntament podria aplicar-la en els pròxims dies per obstaculitzar l'activitat dels venedors

Imatge d'algunes de les paradetes de venda de productes falsificats que hi havia ahir al migida.

Cambrils estudia una solució per reduir el mercadet del 'top manta'Gerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament de Cambrils està estudiant aplicar una mesura que reduirà substancialment la presència de venedors del top manta al Cap Sant Pere, la zona del terme municipal que toca amb Salou, i que podria executar en els pròxims dies si es confirma la seva viabilitat. Fonts municipals asseguren que l'Ajuntament es veu obligat a actuar de forma unilateral davant la passivitat dels cossos de seguretat –tant catalans com de l'Estat– pel que fa a un fenomen que la Policia Local de Cambrils no pot combatre en solitari.

Tot i que les mateixes fonts es neguen a anunciar la mesura fins que no es posi en pràctica, tot apunta al fet que es treballa en una solució que obstaculitzaria la instal·lació dels venedors ambulants al passeig, a primera línia de mar, on cada any despleguen els seus productes –la majoria samarretes, calçat esportiu o bosses– de marques falsificades.

Poc marge de maniobra

Fonts de l'Ajuntament recorden que la Policia Local només té competències per actuar davant l'ocupació de la via pública i per venda ambulant sense llicència, però com que la majoria de venedors són immigrants sense arrelament, ni documentació, les sancions no arriben a bon port. Afirmen que es tracta d'una problemàtica que desborda les seves competències, per la qual cosa té poc marge de maniobra, més enllà de vetllar perquè el fenomen no s'escampi arreu del municipi.

En aquest sentit, recorden que, al març, es va convocar una Junta Local de Seguretat amb representants de tots els cossos policials, catalans i estatals, i de la delegació del Govern de la Generalitat i de l'executiu central per abordar possibles solucions abans que comencés la temporada turística però, finalment, el consistori cambrilenc s'ha quedat sol davant del problema.

Els Mossos acudeixen de suport de la policia local si es produeixen aldarulls o es detecta la comissió d'un delicte i la Policia Nacional hauria d'actuar per la venda de productes falsificats. Amb el retorn a la normalitat després de dos anys de covid, el mercadet va tornar a instal·lar-se ja l'any passat en el darrer tram del passeig que transcorre al llarg de la platja, i ho va fer amb el mateix volum de venedors que abans de la pandèmia.

El consistori cambrilenc calcula que hi ha un centenar de persones –pràcticament totes d'origen senegalès– que posen la paradeta cada dia, de sol a sol i a les nits, fins que l'afluència de turistes passejant comença a afluixar. Les altes temperatures que s'estan registrant des de principis d'estiu han fet que, a banda dels llençols on col·loquen les mercaderies, els venedors despleguin para-sols.

tracking