Diari Més

Salou dona el tret de sortida a la Festa Major d'Estiu amb el pregó

El director general de l'Oficina de Turisme d'Espanya a Dublín, Rubén López Pulido, ha estat el pregoner d'enguany

La cercavila popular va arribar fins al Patronat de Turisme de Salou per donar pas al pregó.

Salou dona el tret de sortida a la Festa Major d'Estiu amb el pregóGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Salou inicia, oficialment, la programació de les Nits Daurades, que se celebraran al municipi fins al pròxim dilluns 15 d'agost. El tret de sortida a la Festa Major d'Estiu d'aquest any ha començat amb la cercavila popular des de la plaça de les Comunitats Autònomes fins al Patronat de Turisme de Salou. En la cercavila han participat el Ball de Bastons, el Ball d'Espases, el Ball de Panderos, els Nanos, els Grallers La Tarota, La Mulassa, La Morena i els Gegants de Salou.

Seguidament, ha tingut lloc la lectura del pregó a càrrec del director general de l'Oficina de Turisme d'Espanya a Dublín, des de l'any 2019, Rubén López Pulido. A l'acte institucional ha assistit l'alcalde Pere Granados, juntament amb el regidor de Serveis Culturals, Xavier Montalà, i tota la Corporació al complet a més de les Pubilles i l'Hereu de Salou, la família del pregoner i d'altres autoritats i personalitats del municipi i del territori. L'alcalde, en el seu discurs, ha destacat el significat que té per Salou la celebració de les Nits Daurades, una festa que, ha assegurat, «ens fa adonar que mantenim les forces necessàries per continuar essent un municipi acollidor i hospitalari». I ha afegitque Salou és «lloc de vacances, de visita, de lleure i d'entreteniment, de sensacions i de vivències, de diversitat, de somnis i de felicitat; obert a tothom i sense excloure ningú».

En aquest sentit, Granados també ha manifestat que «les Nits Daurades esdevenen un bon moment per donar la benvinguda a tothom que ens visita i on poder expressar la nostra disposició a fer de la seva estada uns moments únics i especials». Per últim, l'alcalde ha donat la benvinguda a Rubén López Pulido, pregoner d'enguany, de qui ha dit que «és un referent del turisme al nostre país».

El vincle entre Salou i Irlanda

El pregoner Rubén López Pulido ha estat director general de Turisme Sostenible i cap de Publicitat Global de Turespaña; i cooperant i director de Comunicació de l'Agencia Española de Cooperación Internacional para el Desarrollo (AECID). També és Premi Nacional d'Enginyeria Naval i va treballar per a Nacions Unides a Londres i Roma.

López Pulido ha iniciat el seu discurs posant de relleu la relació i el vincle entre els habitants de Salou i Irlanda, assenyalant que «Espanya és la principal destinació d'Irlanda», i «Salou és líder en sol i platja». Així mateix, ha assegurat que els irlandesos «prefereixen la calidesa del salouenc, la seva diversitat, cultura, gastronomia i proximitat» i que «busquen un producte familiar premium, accessible, sostenible i a bon preu».

D'altra banda, ha parlat de «l'espectacular recuperació turística» que hi ha hagut després de la pandèmia gràcies a la coordinació de l'Oficina de Turespaña a Dublín, amb l'alcalde Pere Granados, l'Agència Catalana de Turisme i representants del sector turístic, provincials i municipals de Costa Daurada. «Ens vam avançar», ha dit, «amb un visionari pla de mitigació de la caiguda del turisme rus, amb la finalitat de cobrir aquell buit i captar turistes de mercats alternatius, com Irlanda». Per últim, el pregoner, junt amb l'alcalde Pere Granados i el regidor Montalà, han encés la traca iniciant de manera oficial el conjunt d'actes festius.

Paral·lelament, els grups municipals de l'oposició a l'Ajuntament de Salou (ERC, Cs i PP) han acordat absentar-se del parlament de l'alcalde en l'acte del pregó per «la incapacitat de Granados a l'hora de dialogar amb l'oposició i les entitats de la ciutat, l'ús extremadament partidista que fa dels mitjans de comunicació i pel seu tarannà antidemocràtic en la seva manera de governar».

Imatge del pregó que dona el tret de sortida a la Festa Major d'Estiu de Salou.

Salou dona el tret de sortida a la Festa Major d'Estiu amb el pregóGerard Martí

La cercavila popular va arribar fins al Patronat de Turisme de Salou per donar pas al pregó.

Salou dona el tret de sortida a la Festa Major d'Estiu amb el pregóGerard Martí

Imatge del pregó que dona el tret de sortida a la Festa Major d'Estiu de Salou.

Salou dona el tret de sortida a la Festa Major d'Estiu amb el pregóGerard Martí

tracking