Diari Més

El Seminari inagura el Festival Líric

La soprano Leonor Bonilla va donar el tret de sortida a Tarragona del Líric Internacional Daurada Escena que també visitarà Cambrils i l'Hospitalet de l'Infant

La veu de l'artista va destacar en l'emblemàtic escenari tarragoní.

El Seminari inagura el Festival LíricGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La soprano sevillana Leonor Bonilla va ser l'encarregada d'inaugurar ahir el Festival Líric Internacional Daurada Escena en un primer concert en el Seminari de Tarragona. La intèrpret va pujar a l'escenari acompanyada al piano per Marta Pujol i va delectar els assistents amb un programa que va incloure àries d'òpera i també diverses peces de sarsuela. Bonilla va rebre en el passat diversos premis molt prestigiosos com el del Certamen de Nuevas Voces Ciudad de Sevilla, el Montserrat Caballé o el premi Òpera 21 a la millor cantant jove d'Espanya, d'entre d'altres, i això va quedar reflectit ahir com una de les veus emergents del panorama que acompanya al Líric Internacional. Els assistents al Seminari van poder gaudir del primer concert que va oferir obres com Piangeró la sorte mia de Handel i Doña Francisquita `Fandango', piano de Vives.

El festival va començar l'any 2017 i a l'acte inaugural d'ahir a Tarragona, després de dos anys d'espera a causa de la pandèmia, es va presentar en societat el projecte de la Fundació comunitària Augusta Kese, impulsada des de l'associació d'Empresaris de Tarragona, l'objectiu de la qual és la implicació de la societat civil per al reconeixement del Patrimoni històric de Tarragona com a motor de transformació social de la ciutat i del territori. La Fundació Augusta Kese afronta amb especial interès el repte de promoure l'activitat econòmica vinculada al llegat històric, així com detectar i impulsar el coneixement, el talent i la diversitat cultural.

La Fundació Augusta Kese, la constitució formal de la qual està prevista abans de final d'any, és el patrocinador principal del recital de Leonor Bonilla, i ja treballa en diversos projectes de caràcter sociocultural i de dinamització econòmica de cara al 2023.

Després del concert de Leonor Bonilla ahir al Seminari de Tarragona, el festival Líric Internacional continua aquest diumenge amb l'actuació de la soprano Laura Brasó, el baríton Carlos Daza i el tenor Marc Sala i Josep Buforn a l'Església Sant Pere de Cambrils, un concert que començarà a les 21 hores i on destacarà el protagonisme de les diferents veus dels artistes.

L'últim concert del Líric Internacional tindrà lloc a l'Hospitalet de l'Infant, concretament al Teatre Auditori, el dijous 25 d'agost. L'escenari tornarà a rebre un concert de dos únics artistes: la soprano Serena Sáenz Molinero i Rubén Fernández Aguirre al piano oferiran una última pinzellada d'aquest cicle de concerts per tancar l'edició del 2022.

Des de l'organització, Rafael Moreno, assenyala que han fet un esforç per reunir les veus emergents amb més potencial del país per realitzar concerts de primer nivell en tres escenaris privilegiats amb la idea de gaudir de la lírica i posicionar la Costa Daurada en el mapa cultural. El següent punt de trobada musical serà l'Església de Sant Pere de Cambrils.

tracking