Diari Més

Cultura

'La bella Napoli' inaugura el 46è Festival de Música del Baix Penedès a Segur de Calafell

Aquesta nit a les 22 hores es podrà gaudir del primer dels quatre concerts que es faran cada diumenge del mes d'agost

L'església de l'Assumpció en serà novament l'escenari del Festival.

'La bella Napoli' inaugura el 46è Festival de Música del Baix Penedès a Segur de CalafellAjuntament de Calafell

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquest cap de setmana arranca a Segur de Calafell la 46a edició del Festival de Música del Baix Penedès. L'església de l'Assumpció en serà novament l'escenari, com des del primer dia, i amb la mateixa filosofia de tots aquests anys: acostar la música que etiquetem com a clàssica al gran públic, mitjançant uns programes a l'abast de tothom i uns preus populars.

Enguany oferirà quatre concerts, els quatre diumenges d'agost a les 22 hores. El 7 d'agost, inaugurarà el Festival l'espectacle 'La bella Napoli', dedicat a la cançó napolitana i dirigit per Albert Deprius. El 14 d'agost hi actuarà una formació habitual del certamen, la Festival Chamber Orchestra, dirigida per Horst Sohm, amb obra de Bach, Haydn, Wagner i Piazzolla. El dia 21 serà el torn del Barcelona Gospel Messengers, dirigit per Ramon Escalé. El festival acabarà el 28 d'agost, amb l'Orquestra Camerata XXI, dirigida per Marta Cardona, amb un programa barroc amb obra de Heinrich Biber i d'Antonio Vivaldi.

També s'inicia el cicle musical de les Nits al Castell

Aquest cap de setmana comencen també les Nits al Castell. Consisteixen en quatre concerts de jazz i gèneres emparentats, els dissabtes del mes d'agost, a les 22:30 hores. Enguany, amb el retorn del Mercat Medieval, es recupera el cinquè concert, de música medieval, habitual abans de la pandèmia. Les Nits començaran el 6 d'agost, amb l'actuació de Dones Strings, una formació que interpreta música recent amb instruments clàssics.

La regidora de Cultura de l'Ajuntament, Mònica Trepat, explica amb satisfacció que «podrem tornar a gaudir d'aquests dos certàmens, després d'un 2020 en què no els vam poder celebrar i d'un 2021, que sí, però amb moltes restriccions». Trepat afegeix que «el gaudi de la música, el teatre, la cultura en general, torna a ser possible i ho hem volgut celebrat amb una bona programació».

tracking