Diari Més
Pere Granados

Alcalde de Salou

Nits Daurades

«Tindrem unes Nits Daurades molt treballades i ben pensades, per arribar a tothom»

L'alcalde destaca la recuperació de la normalitat «total i absoluta» en la programació de la Festa Major d'estiu, amb una vintena d'actes fins al dia 15

Granados destaca el treball intens per a confeccionar un programa d'actes divers i complet.

«Tindrem unes Nits Daurades molt treballades i ben pensades, per arribar a tothom»Ajuntament Salou

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

—Com es presenten les Nits Daurades?

—Les Nits Daurades d'enguany són les de la recuperació de la normalitat total i absoluta. Hem intensificat molt la cultura tradicional i popular, però també hem introduït elements nous, com dos balls pensats per a la gent gran, un col·lectiu que ha patit durant la pandèmia. Tindrem una gran quantitat d'actes per a la gent jove, entre els quals hi ha concerts que faran els grups del municipi; les escoles de dansa, i grups i cantants de reconeixement internacional. En conclusió, tindrem unes Nits Daurades molt treballades i molt ben pensades, per arribar a tothom.

—Les Nits Daurades coincideixen sempre amb el punt àlgid de la temporada turística. Com està anant, enguany?

—Enguany, Salou està recuperant el pols com a destinació de referència turística, segons tots els indicadors. El turisme irlandès, molt fidel a Salou, ha registrat, enguany, un creixement importantíssim com a mercat internacional. Tanmateix, el turisme rus ha deixat un buit, però tenint en compte que des del Patronat Municipal de Turisme s'ha fet una important feina de promoció al mercat espanyol i en mercats tradicionals nostres, com França, Irlanda i Regne Unit, aquest buit ha estat, pràcticament, cobert.

—L'Eix Cívic és un dels grans projectes transformadors de Salou.

—Efectivament, l'Eix Cívic és un gran projecte de ciutat. Es començarà a construir el primer semestre de 2023 i es preveu que finalitzin cap al 2027. Serà una gran avinguda per a les persones, un gran espai urbà social obert, funcional i confortable, de gairebé 2 km, amb protagonisme de la vegetació, amples zones arbrades i enjardinades; i la combinació de l'aigua; amb un paper rellevant, també, de la cultura i l'art, a través d'una gran exposició permanent d'escultura al carrer. La nostra voluntat és crear un àmbit sostenible, inclusiu, social i de convivència, pel gaudiment de les persones i la socialització; amb integració, també, dels elements històrics de la zona, marcant un conjunt que inclourà la Torre Vella, l'Estació del Carrilet i l'Església de Santa Maria, entre altres elements. Hi haurà serveis públics, una gran zona d'aparcament i una gran plaça. Implantarem el tramvia, el 2025. Serà un entorn de progrés, benestar i qualitat de vida per als veïns i veïnes de Salou.

—Com avancen els treballs al barranc de Barenys?

—Les obres al barranc de Barenys avancen a bon ritme. En aquest moment executem la primera fase en el tram des de les vies del tren fins a la sortida al mar, a la platja de Ponent. Estem satisfets perquè aquest projecte tan cabdal per a Salou representarà la solució definitiva al risc d'inundacions que ha patit, durant dècades, el Barri de la Salut perjudicant la seva imatge i causant danys als béns públics i als privats.

—Un altre dels grans projectes que té Salou és el Camí de Ronda. Quins treballs queden pendents de fer? I amb quin calendari treballen?

—El Camí de Ronda ha estat un projecte de recuperació i protecció mediambiental i paisatgístic del Cap Salou, que ens ha permès crear nou producte turístic al voltant de la natura, la salut, la cultura i la història. Només queden pendents dos trams molt petits per executar: a la Penya Tallada i a la Cala Morisca. Llavors ja es podrà anar des de l'inici del terme de Cambrils, fins al final del Racó de Salou, tocant a la Pineda.

—Salou ha rebut 6 milions d'euros dels Fons Next Generation per impulsar el Pla de Sostenibilitat Turística. Quines són les principals accions que contempla el pla?

—El nostre objectiu és una transformació integral, transversal i global del municipi, perquè sigui sostenible, intel·ligent i desestacionalitzat. Un camí que el nostre Govern Municipal va iniciar fa temps. El primer projecte que es finança amb els Fons Next Generation és el de remodelació verd/blau de parcs i places, amb 1.100.000 € i l'actuació sobre 11 espais urbans. El segon eix és la millora de l'eficiència energètica, amb 3 milions d'euros, per continuar amb la segona fase de l'avinguda Carles Buïgas. El tercer eix és la transició digital, un pla emmarcat en el Salou Smart Turístic. I el quart i darrer eix és la competitivitat turística, amb aparcaments dissuasius, intel·ligents i sostenibles per reduir la petjada de carboni a Salou.

—Parli'm de la desestacionalització. Quines accions s'estan duent a terme perquè Salou tingui activitat turística durant tot l'any?

—Volem desestacionalitzar la temporada el màxim que puguem i que Salou tingui activitat econòmica durant tot l'any, perquè hi hagi sostenibilitat turística, social i laboral. També pretenem territorialitzar el producte turístic i aquí m'ha d'acompanyar tot el sector de l'allotjament. Val a dir que d'un temps ençà, hem intensificat la relació amb tots els sectors. Estic satisfet perquè des que, personalment, vaig agafar les regnes del Patronat Municipal de Turisme, hem treballat, per primera vegada, la política turística i hem avançat molt en la creació de producte turístic per tal de mostrar que a Salou es pot venir tant a l'hivern, com a la tardor i a la primavera; a gaudir no tan sols de les platges, sinó de tota l'oferta que tenim: la gastronomia, el shopping, el well-being, la Ruta dels Miradors, el Camí de Ronda, les activitats esportives… Actualment, estem donant impuls al programa de Salou 365 dies per mostrar, a l'interior i a l'exterior, que Salou té vida més enllà de l'estiu.

—Per últim, ens trobem a la recta final del seu mandat. Quina valoració fa d'aquests últims tres anys?

—La valoració és positiva perquè hem fet una bona feina en un temps molt complicat, com han estat els darrers dos anys de pandèmia. Ens hem adaptat i hem fet front a les demandes i necessitats, especialment a les de les famílies, per la situació d'emergència social i econòmica. Potser caldria remarcar que malgrat els moments, hem impulsat grans projectes com les obres del barranc de Barenys, les de la nova estació de tren i desmantellament de les vies, la vianalització de l'avinguda de Carles Buïgas, o les mateixes del camí de Ronda a les quals ens referíem abans. També hem avançat en un dels projectes més importants, com és el de l'Eix Cívic, que estem redefinint amb l'aportació ciutadana. En definitiva, hem posat la base d'una gran transformació de l'espai públic urbà, per convertir Salou en un municipi que es desenvolupa i progressa amb criteris de sostenibilitat.

tracking