Diari Més

Medi Natural

Apareixen diversos peixos morts a la riera de la Murtra de Creixell

Els tècnics han afirmat que la seva mort s'ha produït per la manca d'oxigen a l'aigua, a causa de les altes temperatures

Els tècnics de Medi Ambient faran un seguiment de l'evolució durant les properes setmanes.

Apareixen diversos peixos morts a la riera de la Murtra de CreixellCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Creixell ha alertat de l'aparició dijous d'unaquantitat important de peixos mortsa la riera de la Murtra. La regidora Sïlvia Farrero i tècnics de Medi Ambient de la Generalitat s'han desplaçat fins al lloc per tal d'avaluar la situació.

Els tècnics mediambientals han conclòs que la mort de peixos ha estat provocada per la manca d'oxigen a l'aigua de la riera que, a causa de les altes temperatures, no s'ha pogut oxigenar de manera natural.

A la riera de la Murtra de Creixell, s'hi troben principalment 3 espècies de peixos: les llisses o llísseres, els fartets i les anguiles.

Tot i la mortalitat d'un gran número d'exemplars, els tècnics mediambientals han destacat que aquestes espècies animals es reprodueixen amb molta facilitat i que no tots els habitants de la riera han mort. També han explicat que la captura dels exemplars supervivents és complicada ja que s'estressen amb freqüència. Molts d'ells s'amaguen o es refugien en diferents racons de la Riera i sobreviuen, amb la qual cosa està garantida la seva reproducció natural.

Aquesta circumstància es repeteix sobretot durant l'estiu, per la manca de pluges i les altes temperatures. En aquest sentit, els tècnics mediambientals de la Generalitat faran un seguiment continuat durant les properes setmanes per veure l'evolució de la situació de la riera de la Murtra de Creixell.

tracking