Diari Més

Educació

Valls reclama que es mantingui la plantilla de l'escola Eladi Homs

L'alcaldessa, Dolors Farré, demana al departament d'Educació que rectifiqui

L'alcaldessa de Valls, Dolors Farré, amb la directora de l'escola Eladi Homs, Esperança Amill.

Valls reclama que es mantingui la plantilla de l'escola Eladi HomsAjuntament Valls

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Davant la pretensió del Departament d'Educació de la Generalitat de retallar la plantilla de l'escola Eladi Homs, l'Ajuntament de Valls ha reclamat a la Generalitat que mantingui la totalitat de professionals de l'escola Eladi Homs.

L'Ajuntament de Valls espera que Educació rectifiqui i ha reclamat, per segon cop en les últimes setmanes, una reunió urgent a la conselleria per resoldre la situació abans de l'inici del proper curs escolar. L'alcaldessa de Valls, Dolors Farré, es va reunir amb la directora de l'Eladi Homs, Esperança Amill, en una trobada en la que va reiterar el suport unànime de l'Ajuntament a la comunitat educativa.

El ple de l'Ajuntament de Valls va aprovar el passat 28 de juny una moció de suport que reclama el manteniment dels serveis i els professionals de suport a l'escolarització inclusiva, després que el departament d'Educació comuniqués la reducció d'un docent i una educadora per al proper curs escolar. El curs 2020-2021 el centre disposava de cinc SIEI (suports intensius a l'escolarització inclusiva) que es van reduir el 2021-2022 a quatre i que, segons els plans del departament d'Educació, es retallarien a només tres pel proper curs 2022-2023. Així doncs, el curs 2020-21 l'escola comptava amb deu professionals de suport a l'escolarització inclusiva –cinc mestres i cinc educadores– i pel proper curs 2022-23 està previst que tan sols en tingui sis –tres mestres i tres educadores–. L'Ajuntament destaca que tot i que aquest SIEI es traslladarà a un altre centre de Valls, també del tot necessari, l'escola Eladi Homs manté les necessitats d'atenció al seu alumnat.

El consistori vallenc recorda que el darrer informe del Síndic de Greuges sobre educació inclusiva a Catalunya ja constatava que Valls és una de les dues capitals de comarca que no disposa de centre d'educació especial. A més, l'escola Eladi Homs ha estat un referent des de la seva creació l'any 1985 com escola inclusiva referent a Catalunya i, a hores d'ara, continua sent un centre singular amb alumnat de gran complexitat que no tan sols procedeix de Valls sinó també d'altres municipis de la comarca de l'Alt Camp. El febrer de 2022 el Parlament de Catalunya va aprovar una proposta de resolució que posava en valor el caràcter singular de l'escola, pel seu origen i per les característiques de l'alumnat, i instava al govern de la Generalitat a incrementar els suports intensius per a l'escolarització inclusiva. Tot i així, el departament d'Educació manté de moment la reducció de professionals per al proper curs.

L'alcaldessa de Valls, Dolors Farré, va trametre ahir de nou la posició de l'Ajuntament i de la comunitat a Educació i, després de la nova negativa del departament a rectificar, va reclamar per segon cop a la conselleria una reunió urgent.

tracking