Diari Més

Agricultura

La verema s'avança al Camp de Tarragona i l'Ebre i la producció es reduirà

La collita es preveu «sana i de qualitat», segons l'Institut Català de la Vinya i el Vi

Veremadors durant la collita de la DO Penedès del 2022.

La verema s'avança al Camp de Tarragona i l'Ebre i la producció es reduiràACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La verema d'enguany s'avança entre set i deu dies arreu de Catalunya i la producció s'estima que es reduirà un 15% de mitjana per la sequera, segons l'Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI). No obstant això, la collita es preveu «sana i de qualitat». La sortida de raïms ha estat entre un 4% i un 33% inferior a la campanya de 2021, més reduïda en la varietat de macabeu i més conforme en el xarel·lo. Al Penedès i la DO Cava, la verema s'avança en els escumosos i vins de varietats primerenques. Hi ha parcel·les que s'han veremat el 27 de juliol (6-9 dies més aviat que el 2021), però l'entrada de raïm es generalitzarà la setmana del 8 d'agost. S'espera una verema un 15-20% inferior al 2021 i al voltant d'un 25% menys que en un any normal.

La verema que s'iniciava en moltes denominacions d'origen a començaments de setembre es preveu que s'avanci a finals d'agost. En són exemple la DO Conca de Barberà també creu que avançarà l'inici de la collita a finals d'agost i es generalitzarà al setembre.

La DO Tarragona espera una collita irregular amb un lleuger descens en algunes varietats, i, en d'altres, com les garnatxes i carinyena, bona i similar a la mitjana. L'inici de la verema es preveu una setmana abans del normal.

D'altra banda, la DO Terra Alta té una bona previsió de collita i és la zona amb menys problemes per la manca d'aigua a les vinyes. En unes vinyes puntuals, la producció es veurà minvada per una tempesta amb pedregada del passat 6 de juliol.

En el cas de la DO Montsant, encara és una mica aviat per fer una previsió de verema, però també preveu un avançament d'uns 5 dies respecte de l'any passat. De moment, han passat les onades de calor de juny i juliol sense que s'observessin els danys que van patir a l'estiu de 2019. Finalment, la DOQ Priorat també preveu avançar la verema.

tracking