Diari Més

Astronomia

El cel de Prades, un dels millors llocs de la península per veure pluges d'estels

Ja es poden observar les Delta Aquàrids i les llàgrimes de Sant Llorenç

Pluja d'estels des de Prades.

El cel de Prades, un dels millors llocs de la península per veure pluges d'estelsParc Astronòmic Muntanyes de Prades

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Parc Astronòmic de les Muntanyes de Prades i l'Ajuntament del municipi han informat que s'acosten les dos pluges d'estels més populars de l'any visibles des de finals de juliol fins finals d'agost. Les primeres, les Delta Aquàrids, comencen a finals de juliol coincidint amb dies en que la lluna no és visible. Tot seguit serà el torn de les Persèids, o també anomenades popularment, llàgrimes de Sant Llorenç que seran visibles fins finals d'agost.

Prades és un dels millors indrets de la península per observar les pluges d'estels. L'estabilitat atmosfèrica, així com els nivells de foscor que s'assoleixen a Prades i voltants, li han valgut el reconeixement com a Destinació Turística Starlight i com a cel fosc protegit per part del Departament de Territori de la Generalitat de Catalunya.

Un bon punt per a l'observació és el mirador astronòmic de Sant Roc o el Pla de la Guàrdia on està projectat fer un observatori astronòmic divulgatiu i científic. Els visitants al poble interessats en caçar les pluges d'estels no es poden perdre les observacions astronòmiques al Parc Astronòmic Muntanyes de Prades. L'astroturisme, ja present a la zona, es calcula que va tenir un impacte de 300.000 euros € al territori l'any 2021.

tracking