Diari Més

Societat

Denuncien l'«assenyalament» d'ERC a la treballadora que va notificar les irregularitats del SAD de La Selva

La Coordinadora Obrera Sindical del Camp creu que el comunicat dels republicans mostra una història poc precisa dels fets ocorreguts

Imatge d'arxiu de Pol Sancho, membre del COS, i la treballadora que va denunciar la situació.

Denuncien l'«assenyalament» d'ERC a la treballadora que va notificar les irregularitats del SAD de La SelvaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Inspecció de Treball va concloure fa més d'un mes que l'Ajuntament de la Selva del Camp (Baix Camp) va tenir una treballadora sense contracte durant un any. L'empleada va prestar serveis com auxiliar del Servei d'Atenció Domiciliària (SAD) sense estar donada d'alta a la seguretat social ni tenir contracte laboral. L'afectada va apuntar que el consistori li pagava mensualment per transferència bancària.

Fa uns dies, el Grup Municipal d'Esquerra Republicana de Catalunya de la Selva del Camp va fer un comunicat explicant el seu posicionament sobre el Servei d'Assistència Domiciliària (SAD). Entre altres coses, expliquen com l'import de les subvencions que es donaven a les famílies o usuaris que demanaven aquest servei, no arribava a les mans dels treballadors. També fan menció a la persona que va fer una denúncia a Inspecció de Treball: «La denúncia a la inspecció de treball d'una persona que havia fet algunes feines de SAD, ha comportat una acta d'inspecció que qüestiona el plantejament pràctic de la prestació d'aquest servei mitjançant el concepte de subvenció».

Aquest comunicat, ha indignat a la Coordinadora Obrera Sindical del Camp (COS El Camp), que denuncia «aquest relat i l'assenyalament que fa cap a la treballadora acomiadada». Expliquen a través de les seves xarxes que els republicans mostren una història poc precisa, que pretén apaivagar les crítiques amb el compromís de buscar solucions per totes les parts afectades.

COS El Camp reclama que després de la resolució d'Inspecció de Treball, «a l'ajuntament li corresponia formalitzar unes disculpes, assumir les responsabilitats i readmetre la treballadora acomiadada». Però, en canvi, «han decidit fer aquest comunicat culpabilitzant a una treballadora per voler etenir unes condicions dignes».

tracking