Diari Més

Fira

Valls torna a ser, dos anys després, l'epicentre del camp català amb la 66a Firagost

La mostra reunirà dimarts i dimecres 350 expositors en un recinte d'un quilòmetre i mig

S'espera que la Firagost torni a aplegar més de 100.000 visitants, en un certamen que reivindica les arrels agrícoles catalanes.

Valls torna a ser, dos anys després, l'epicentre del camp català amb la 66a FiragostCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Més de 350 expositors, un quilòmetre i mig de recinte firal i més de 100.000 visitants cada any converteixen a Valls en l'epicentre del camp català el primer dimarts i dimecres d'agost, amb la celebració de la Firagost. La mostra, que és el reflex de la tradició agrícola catalana i que esdevé una dinamitzadora de tota la zona d'influència de Valls, se celebrarà el pròxim dimarts i dimecres. De fet, la capital de l'Alt Camp està ultimant els preparatius per a fer d'aquesta una Firagost memorable. I és que enguany s'arriba a la 66a edició del certamen, després de dos anys d'aturada a causa de la pandèmia de la covid-19 i les restriccions derivades.

Els carrers del centre de la ciutat ja estan coberts amb els típics tendals que protegeixen del sol els visitants de la mostra i el dia 2 a partir de les 10 del matí s'obrirà la zona expositiva i es donarà el tret de sortida a un programa d'actes que combina oci i tradició sense oblidar les activitats dirigides als professionals del sector primari, com són les jornades tècniques. Enguany, l'encarregada d'inaugurar la Firagost serà la consellera de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya, Violant Cervera, en un acte a les 7 de la tarda al saló de sessions de l'Ajuntament, que precedirà la tradicional visita institucional de les autoritats a tot el recinte firal.

Reconeguda com la Festa Major del Camp Català, la Firagost 2022 aplegarà expositors de fruites del camp, vins, productes agroalimentaris de qualitat, maquinària agrícola, ramadera i vehicles, herboristeria, alimentació, ceràmica i artesania, etc., a banda dels estands institucionals. En aquest sentit, els organitzadors destaquen que la mostra és un aparador divulgador dels productes de l'agricultura i per a l'agricultura, la vinicultura, l'horticultura, la jardineria, etc. I una bona mostra d'això són les més de 30 cooperatives agrícoles catalanes que estaran presents en el recinte firal.

Castells, cercaviles i tallers

Més enllà de la seva extensa zona expositiva, la fira compta amb un ampli programa d'activitats paral·leles, entre les que sobresurten les curses de portadors i portadores de saques d'avellanes, concurs de cavalls d'arrossegament en trineu, la Nit Jove o la gran actuació castellera de la Colla Vella i de la Colla Joves Xiquets de Valls. El programa d'actes es completa amb trobada de puntaires, Mostra de Cervesa Artesana, la tradicional cercavila de la Firagost, una desfilada canina, un espectacle eqüestre, una zona de restauració o el concurs de beure en porró, que després de dos anys d'aturada enguany són especialment esperats per als fidels a aquesta cita.

tracking