Diari Més

Terrer, el festival lleial a la terra

El Festival Terrer Priorat 2022 apel·la a l'excel·lència, la diversitat i l'alegria en la seva sisena edició, que se celebrarà del 21 d'agost al 9 de desembre

Roger Mas i la Cobla Sant Jordi  actuaran a la Febró i Andrea Motis a Escaladei.

Terrer, el festival lleial a la terra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una fotografia del reusenc Ramon Quadrada i Ornosa és la base del cartell de la sisena edició del Festival Terrer Priorat, que porta la signatura del dissenyador Gerard Joan. Amb aquesta imatge s'ha presentat ja l'extensa programació del festival, que arrencarà el 21 d'agost amb un concert de música antiga a càrrec de Marc Vilajuana a la Cartoixa d'Escaladei i s'allargarà tota la tardor fins a gairebé les portes de l'hivern.

En total, seran divuit concerts que se celebraran en espais singulars dels territoris de les denominacions d'origen patrocinadores, DOQ Priorat, DO Montsant i DOP Siurana. Al cartell, s'hi troben noms com Anna d'Ivori, Xarim Aresté, Islandia Nunca Quema, Rita Payés, Andrea Motis, Roger Mas i la Cobla Sant Jordi o Xarop de Canya.

«Ens hem esforçat per fer una programació exquisida, d'autor i principalment femenina, seguint la filosofia del festival en les darreres edicions. La proposta artística d'enguany combina concerts íntims, de petit format i en espais escollits, amb altres espectacles més atrevits i despreocupats amb música de ball», afirma Blai Rosés. El director del festival assegura que un any més al Terrer «no hi ha caps de cartell, tots els artistes que programem són en el seu estil primeres espases de l'escena musical dels països catalans. Aquest segell de qualitat és l'excel·lència que el Priorat per història, distinció i bellesa mereix».

Un any més, el Terrer es presenta com «un aliment per l'ànima», ja que la música en directe s'acompanya d'un programa de tast de vins i olis de les DO patrocinadores. Els seus organitzadors expliquen que encaren aquesta «era postcovid» amb força renovada, i d'aquí que hagin teixit un programa «ric en estils, informal i alegre, i alhora transcendent i un punt subversiu».

Voluntat col·lectiva

Un altre tret significatiu del Terrer és que és un projecte professional pensat ser un aparador del territori i, a la vegada, dinamitzador de la seva economia. «El Festival Terrer Priorat és producte de la voluntat col·lectiva i aquesta és la seva raó de ser. Han de ser-hi tots: els ajuntaments, les institucions, les empreses i el públic, la gent i les persones, presents i receptives. Si una peça cau, el Terrer defalleix. Aquesta màxima ha estat consubstancial al seu periple fins ara atrevit, joiós i fastuós. Som rurals, som petits, som fora de temporada, som locals i d'arrel, som majoritàriament en veu de dones. Som música i som vi. Som l'experiència de viure la música en viu i a tocar de l'artista, tastant vins de terrer en llocs que ens transporten, que ens fan sentir les essències del temps i l'espai», conclou Rosés.

Les entrades del Terrer 2022 ja estan a la venda a través d'Entradium. Per a més informació es pot consultar la web del festival (www.terrer.cat).

El grup Roba Estesa farà un concert a Capafonts el 3 de setembre.

Terrer, el festival lleial a la terra

tracking