Diari Més

Municipal

L'Ajuntament de Falset adquireix l'antiga fàbrica tèxtil de la Falbar

El consistori vol destinar l'edifici a un viver de cellers i a punt d'informació turística

en desús des del seu tancament l'any 2011

L'Ajuntament de Falset adquireix l'antiga fàbrica tèxtil de la FalbarCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament de Falset ha formalitzat aquest dimecres la compra de l'antiga fàbrica tèxtil de la Falbar per un import de 377.520 euros L'edifici, en desús des del seu tancament l'any 2011 i amb una superfície de més de 2.000 metres quadrats en ple nucli urbà, es destinarà a diversos projectes de desenvolupament econòmic i turístic.

L'alcalde, Carlos Brull, incideix que amb aquesta compra «recuperem i fem nostre un edifici emblemàtic de Falset, un espai que té un enorme potencial i sobre el qual pivotaran projectes transformadors en els quals fa molt de temps que estem treballant».

El consistori vol destinar l'edifici a dos projectes. El primer, presentat ja a les convocatòries dels fons Next Generation, és un projecte turístic per a posicionar Falset com a capital del vi i porta d'entrada als diferents destins i experiències enogastronòmiques del Priorat. El projecte contempla una àrea d'informació i reserva d'activitats, espais expositius immersius, zones experiencials, així com sales de tast i per a presentacions. En cas de rebre l'ajut, el projecte s'executaria durant l'anualitat de 2024 per obrir portes l'any 2025.

Pel que fa al segon, es tracta de l'adequació i posada en funcionament d'un viver de cellers, un espai que comptaria amb tot l'equipament necessari perquè persones emprenedores poguessin crear i posar en marxa el seu propi celler a la comarca. Així doncs, el viver de cellers comptaria amb zona de recepció de raïm, zona de desrapadora i premses, laboratori, dipòsits de fermentació, espai de criança, zona d'embotellatge, sales climatitzades, magatzem, etc.

tracking