Diari Més

Societat

L'Ajuntament de Valls amplia els serveis que ofereix a la gent gran

Més d'un 17% de la població vallenca té més de 65 anys, fet que representa un sobreenvelliment que supera la mitjana catalana

Aju

L'Ajuntament de Valls amplia els serveis que ofereix a la gent granAjuntament Valls

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament de Valls amplia els serveis que ofereix a la gent gran. Més d'un 17% de la població té més de 65 anys -més de 4.600 persones en números absoluts-, i l'índex de sobreenvelliment -majors de 85 anys- supera la mitjana catalana. El consistori ha signat un conveni amb l'Ajuntament de Barcelona per rebre suport tècnic i metodològic per al projecte Radars, un programa d'acompanyament a les persones grans per evitar la soledat, iniciat l'any passat.

«Estem molt contents de sumar-nos-hi, diria que som el primer municipi de les comarques tarragonines que hi participa, per tant, som pioners al territori», ha dit el regidor d'Acció Comunitària, Jordi Cartanyà. El consistori barceloní ha firmat convenis amb una catorxena de municipis més.

Un estudi dut a terme fa pocs anys a la capital de l'Alt Camp ja posava de manifest que gairebé un 14% de la població no té amb qui parlar dels seus problemes i un 11% no sabria a qui recórrer en cas de trobar-se en una situació problemàtica.

El projecte Radars, que va posar en marxa l'any 2008 l'Institut Municipal de Serveis Socials de Barcelona (IMSSB), es va implementar a Valls el 2021 i ara es complementa amb la signatura d'un conveni entre les dues institucions.

Radars consisteix en la creació d'una xarxa de prevenció i d'acció comunitària per tal d'evitar la solitud de la gent gran en la qual hi participen veïns, comerciants, persones voluntàries i professionals d'entitats i serveis de l'entorn.

L'IMSSB ja ha subscrit diversos convenis amb diferents ajuntaments per a la implementació del projecte en els seus municipis. L'Ajuntament de Valls ha sol·licitat adherir-s'hi per rebre el suport tècnic i metodològic adient.

El projecte Radars a Valls s'emmarca dins del conveni de col·laboració entre l'Ajuntament de Valls, Càritas Interparroquial de Valls, Fundació privada Ginac i Càritas Diocesana de Tarragona, al qual també s'hi ha afegit ara la Creu Roja, per a la gestió del programa Valls, acompanyem a la gent gran.

tracking