Diari Més

Municipal

Els veïns de Barenys interpel·len Granados sobre l'Eix Cívic al ple de Salou

L'AV Barenys-Platja Ponent va tenir veu al ple fent ús del Reglament de Participació per preguntar sobre els edificis previstos

Rafel Querol, president de l'Associació de Veïns Barenys-Platja Ponent, intervenint al plenari.

Els veïns de Barenys interpel·len Granados sobre l'Eix Cívic al ple de SalouGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tres minuts. Aquest és el temps amb què va comptar ahir Rafel Querol, president de l'Associació de Veïns Barenys-Platja de Ponent, per interpel·lar directament l'alcalde de Salou, Pere Granados, sobre els edificis projectats a l'Eix Cívic al ple de l'Ajuntament. La intervenció dels veïns va obtenir recompensa. Granados es va comprometre a incorporar les propostes ciutadanes per assolir el màxim consens al projecte i va emplaçar els veïns a una reunió demà divendres.

Fent ús de l'article 9 del Reglament de Participació Ciutadana per primera vegada al plenari, Querol va poder formular quatre preguntes després de defensar breument el rebuig dels veïns a la construcció d'edificis –un total de 306 habitatges– a la gran avinguda que ha d'ocupar els terrenys on hi romanen les vies ferroviàries en desús.

«L'Eix Cívic és un repte del present i serà un llegat per Salou en el futur. Crèiem que, després de molts anys esperant la desaparició de les vies del tren, podríem gaudir d'una gran avinguda amable, però s'ha fet un projecte agressiu», deia Querol des de la cadira del secretari municipal, al costat de l'interventor. «No té cap justificació construir més edificis, perquè són una agressió als existents. Serà una avinguda escanyada amb edificis encaixats a la força», afirmava abans de formular les quatre preguntes.

Tot seguit, Querol preguntava com s'havia fet efectiva l'aturada de la part de les edificacions al projecte després que l'alcalde ho anunciés a la premsa i, sobretot, com s'havia executat tècnicament i formalment tenint en compte que el projecte consta d'un sol àmbit. El president dels veïns demanava també documentació que ho acredités tot i el calendari de resolució de les al·legacions que els veïns han presentat.

Granados assegurava que la paralització de la proposta d'estudi d'ordenació de l'Eix Cívic presentada com un sol àmbit i aprovada inicialment pel plenari municipal havia estat ordenada verbalment per ell mateix als serveis tècnics municipals. Afegia que s'havia fet per tal de sotmetre «a estudi i reconsideració la part d'implantació d'edificis» mitjançant l'obertura d'un procés de diàleg i participació amb veïns i propietaris dels edificis contigus «que suposa complementar el període d'exposició pública i d'al·legacions ja tancada». El procés obert recollirà les propostes «per replantejar l'àmbit de les edificacions i incorporar les modificacions substancials i altres canvis que el mateix alcalde, jo, estimi introduir», deia Granados. Afegia que l'ordre verbal no obliga a cap acta formal ni procediment administratiu i, per tant, «no procedeix a cap registre formal, ja que el que s'atura és només l'estudi tècnic respecte a la zona de les edificacions», en resposta a la petició de documentació feta pels veïns.

Quan es tanqui el nou procés de consulta que s'obrirà, segons Pere Granados, les propostes s'incorporaran al tràmit d'al·legacions, per després sotmetre l'estudi a una nova aprovació i, per tant, a un nou període d'al·legacions.

Propietaris i veïns van assistir a la sessió amb pancartes.

Els veïns de Barenys interpel·len Granados sobre l'Eix Cívic al ple de SalouGerard Martí

Els veïns van omplir la sala de plens de l'Ajuntament de Salou

Els veïns de Barenys interpel·len Granados sobre l'Eix Cívic al ple de SalouGerard Martí

L'alcalde de Salou escoltant la intervenció dels veïns al plenari.

Els veïns de Barenys interpel·len Granados sobre l'Eix Cívic al ple de SalouGerard Martí

tracking