Diari Més

Política

Esquerra denuncia el greuge comparatiu dels viatgers d'autobús de Salou a Barcelona

El bitllet de Salou a Barcelona costa 16,90 euros, pràcticament el doble que el trajecte de Tarragona a Barcelona

Imatge d'un autobús PLANA a Salou.

Esquerra denuncia el greuge comparatiu dels viatgers d'autobús de Salou a BarcelonaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

16,90 euros. És el que costa un bitllet de bus de Salou a Barcelona. Si sumem la tornada 25,95 euros. Un preu que des del Grup Municipal d'ERC a l'Ajuntament de Salou consideren «abusiu i un greuge comparatiu». «Hem comprovat que el bitllet de Tarragona a Barcelona amb la mateixa companyia que fa el trajecte des de Salou costa 8,90 euros, pràcticament la meitat, i amb la tornada 13,95 euros», manifesta el partit polític.

«Amb aquestes dades a les mans, hem de parlar de discriminació cap als usuaris i usuàries i ciutadania de Salou per part del servei d'autobusos, reclamem al departament que no miri cap a un altre costat davant d'aquesta situació i solucioni aquesta manca d'equitat en el preu del servei. Els serveis públics han de treballar aplicant la justícia social, l'equitat i la voluntat de servei de la ciutadania», exposa el portaveu Marçal Curto Hoyos.

Per això, ERC demanaurgentment «una revisió d'aquestes tarifes i una adaptació més equilibrada per al territori». «Creiem que el departament pot fer més per a disposar d'una política de transport públic equilibrada amb preus justos i que facilitin l'ús del transport públic, element fonamental de lluita contra l'emergència climàtica», expliquen.

A més, el partit també sol·licita al departament que estudiï«el perquè d'aquesta situació de desproporcionalitat en el preu del servei que va en detriment de l'ús del transport públic i dels ciutadans de Salou» i apliqui «les mesures correctores que corresponguin».

Des del Grup Municipal d'ERC a l'Ajuntament de Salou també demanen«l'aplicació de descomptes per ús i determinats col·lectius, ja que ens consta que no existeix cap descompte en aquest trajecte». «El codi postal no ha de marcar diferències negatives a l'operativa i preus dels serveis públics», indiquen.

Com a grup municipal d'ERC a l'ajuntament de Salou, hanpresentat un prec al plenari. «Lluitar contra el canvi climàtic és preocupar-nos per com podem reduir, des de tots els àmbits, les emissions contaminants, anant deixant de banda la dependència del vehicle privat i apostant per un transport públic, que ha de ser de qualitat. Per això, cal incentivar-ne l'ús, amb una política de preus adequada i una millora del servei per fer que viatjar en transport públic sigui una opció més viable», manifesten.

tracking