Diari Més

Cambrils celebra amb gran festa i tradició la Diada de Sant Pere

«La vila feia un goig espectacular, plena de gom a gom», va manifestar l'alcalde Oliver Klein

L'anada a Ofici amb el Seguici Festiu pels carrers del Barri del Port, ahir a la tarda.

Cambrils celebra amb gran festa i tradició la Diada de Sant PereGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Cambrils va celebrar ahir el dia gran de la seva festa major, la Diada de Sant Pere. A primera hora del matí, les matinades pels carrers del Barri del Port, amb el Ball de Diables Els Cagarrieres i amb els Grallers de la Colla Gegantera Tota l'Endenga, anunciaven la importància de la jornada festiva.

A mig matí, es va celebrar la missa major en honor a Sant Pere seguida de la ballada de sardanes, a càrrec de la Cobla Contemporània i els Amics de la Sardana de Cambrils a la plaça mossèn Joan Batalla. Des d'aquest mateix indret, a la tarda, va tenir lloc l'anada a Ofici amb el Seguici Festiu de la vila acompanyat per la Cobla Ministrers de Cambrils. En sortir de la missa de les set del vespre en honor a Sant Pere, el Seguici es va dirigir fins al port i a les Escales del Mollet del Rec hi va haver la ballada dels elements festius. L'alcalde del municipi, Oliver Klein, va destacar l'ambient festiu que es va viure ahir al municipi. «Durant el matí vam viure la part més institucional i religiosa amb un dinar molt emotiu i bonic amb els pescadors jubilats, i a la tarda, la part més festiva», deia. Klein va manifestar la importància d'aquestes festes, després de dos anys de pandèmia, per a la vila i per a compartir la tradició i la cultura amb les persones que venen de fora. «També és un goig compartir una festa tant destacada amb els reusencs i reusenques que també gaudeixen de la festa a casa nostra».

Aquest dissabte, a les 23 h., hi haurà la revetlla jove a la platja del Regueral i, l'endemà, diumenge, es clourà la Festa Major.

tracking