Diari Més

Festa

El foc, els concerts i la tradició marinera, protagonistes de Sant Pere de Cambrils

Entre les novetats hi ha el Festival de Percussió i el canvi d'horari del Seguici, que es farà a la tarda

El Seguici Festiu tornarà a ballar davant de l'Església.

El foc, els concerts i la tradició marinera, protagonistes de Sant Pere de CambrilsCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Festa Major de Sant Pere torna a Cambrils carregada de revetlles, concerts, foc, diversió i d'actes tradicionals per rememorar els orígens mariners de la vila. Les principals novetats de la festa són el primer Festival de Percussió organitzat pels Timbalers de la Farnaca i la Colla Gegantera Tota l'Endenga; la modificació de l'horari del Seguici de Sant Pere, que enguany es farà a la tarda; els canvis d'ubicacions de les revetlles, l'arribada de la Flama del Canigó i la Trobada de Bèsties de Foc; i el protagonisme de la plaça Mossèn Batalla com nou escenari o punt d'inici d'algunes de les activitats programades.

Com és tradicional, la Festa Major començarà el 23 de juny amb l'arribada de la flama del Canigó. La festa s'allargarà al pàrquing del Parc del Pescador amb la Revetlla de Sant Joan, que enguany ballarà amb l'Orquestra Venus. A l'aparcament del Parc també s'hi celebraran la Revetlla Infantil amb Disco Xics el 27 de juny i la Revetlla de Sant Pere amb l'Orquestra Swing Latino el 28 de juny. Abans de la revetlla, s'haurà pogut gaudir d'una nova edició, la 16a, de la Festa de l'Ormeig, la recreació d'oficis antics relacionats amb a pesca tradicional, que es farà a la platja de la Riera d'Alforja.

La Diada de Sant Pere es despertarà a les 8:30 hores amb les matinades pels carrers del Port. Posteriorment, hi haurà la missa major en honor a Sant Pere i la ballada de sardanes. Com a novetat, el Seguici Festiu de Sant Pere es farà a la tarda, després de la bona acollida que va tenir el Seguici Estàtic de l'any passat amb aquest nou horari. Així doncs, els elements festius sortiran a les 18 hores des de la plaça Mossèn Batalla pels carrers del port i la missa serà a les 19 hores. En sortir de missa, la cercavila anirà fins al port i a les escales del Mollet del Rec es faran els balls per part de les diferents entitats.

Els actes s'allargaran fins al primer cap de setmana de juliol, amb propostes destacades com la diada castellera, que els Xiquets de Cambrils compartiran amb la Colla Jove dels Xiquets de Tarragona a la plaça de les Remendadores, o una de les novetats, la primera edició del Festival de Percussió. Serà biennal, comptarà amb la participació de colles d'arreu del Principat, i col·laborarà amb la campanya #pelsvalents contra el càncer infantil amb la venda de polseres. El mateix dia se celebrarà la Revetlla Jove a la platja del Regueral, al costat del Pi Rodó, amb els grups Band-idos Perersions, Ready To Rock i Dj Ceba.

tracking