Diari Més

Medi Ambient

Atorguen 3 MEUR a vuit ens locals de Tarragona i l'Ebre per fomentar la recollida selectiva

L'Agència de Residus ha donat en total 22 milions d'euros a Catalunya provinents dels fons Next Generation

Façana de l'Ajuntament de Tarragona.

Ajuntament de Tarragona

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El director de l'Agència de Residus de Catalunya (ARC), Isaac Peraire, ha anunciat aquest dimarts a Vilanova i la Geltrú (Garraf) l'atorgament de 21,7 milions d'euros a 74 ens locals per fomentar la recollida selectiva dels residus municipals. D'aquests,3 MEUR es destinaran a vuit ens locals de Tarragona i les Terres de l'Ebre.

L'Ajuntament de Tarragona i de Reus rebran 500.000 euros cadascun; el de Valls400.110,27 euros; elConsell Comarcal del Baix Camp 365.256 euros; el Consell Comarcal del Tarragonès 357.165,04 euros; l'Ajuntament de Torredembarra349.555 euros; el Consell Comarcal de la Conca de Barberà61.974 euros; i elCOPATE500.000 euros.

Aquests ajuts procedeixen dels fons Next Generation de la Unió Europea. Són unes subvencions destinades a projectes de recollida selectiva de biorresidus (fracció orgànica i fracció vegetal), projectes d'autocompostatge, recollida selectiva d'olis vegetals usats, i recollida selectiva de residus tèxtils, que permetran implantar sistemes eficients de recollida selectiva, principalment de la fracció orgànica, clau per a l'increment de la recollida selectiva a Catalunya i per al compliment dels objectius europeus de reciclatge.

tracking