Diari Més

Mobilitat

Fins a 8 operadores podran oferir cotxes de lloguer a les estacions de tren de Camp i Reus

Quedaran reservades diverses places d'aparcament per aquests vehicles, alguns d'ells, elèctrics

Imatge d'aparcaments habilitats per a vehicles de lloguer.

Fins a 8 operadores podran oferir cotxes de lloguer a les estacions de tren de Camp i ReusAdif

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Adif i Adif Alta Velocitat reforcen la seva estratègia de mobilitat sostenible en les seves estacions, amb l'adjudicació a 8 operadors -tres marques més que en la licitació anterior- de l'arrendament de 102 locals en 50 estacions, amb places d'aparcament adscrites, destinats a l'activitat de lloguer de vehicles sense conductor en les estacions de ferrocarril.

El servei començarà a prestar-se pels adjudicataris a partir de l'1 de juliol i en el cas de les comarques de Tarragona les estacions que disposaran d'aquest servei seran les de l'AV Camp de Tarragona i l'estació de trens de Reus.

Pel desenvolupament d'aquesta activitat, Adif i Adif AV rebran una renda fixa de 39,8 milions d'euros durant els pròxims cinc anys. Aquest import es completarà amb una renda variable, que representarà entre el 3% i el 4,5% de la facturació de l'operador en cada estació. L'import de licitació va ser de 20,8 milions d'euros.

Segons expliquen des d'Adif i Adif AV, l'activitat de lloguer de vehicles respon a un nou model d'explotació comercial, «que transformarà les estacions de viatgers en centres de vida en un entorn de mobilitat sostenible, i s'emmarca en el ProjecteEcomilla; una iniciativa que té com a objectiu la creació d'àrees de zero emissions entorn de les estacions».

Dins aquest projecteEcomillaAdif ha començat la implantació de punts de recàrrega pervehicleselèctrics a 80 estacions de l'Estat i ha desenvolupat una xarxa d'aparcaments segurs de bicicletes (que s'ha iniciat a MadridChamartín) i que tindràcontinuïtata altres indrets.

tracking