Diari Més

Societat

Un veí d'Alcover, investigat pel maltractament de tres gossos de raça perillosa

El Seprona ha traslladat els animals a una protectora de Torredembarra

Gossos en un entorn deplorable, en una finca a Alcover (Alt Camp) on intervé el Seprona.

Un veí d'Alcover, investigat pel maltractament de tres gossos de raça perillosaGuàrdia Civil

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Agents del SEPRONA de la Guàrdia Civil de Tarragona investiguen un veí d'Alcover, a l'Alt Camp, que tenia tres gossos de raça perillosa en condicions pèssimes d'higiene, famèlics, i sense documentació ni control veterinari. Segons informen fonts policials, l'estat de salut de dos dels gossos era precari. Els animals havien estat sotmesos a un maltractament continu per part del propietari, que se l'investiga com a suposat autor d'un delicte de maltractament d'animals. En el servei hi va participar el guarda municipal d'Alcover i serveis del propi ajuntament. Els animals van ser intervinguts el passat 26 de maig i traslladats a una protectora de Torredembarra on ja estan experimentant una clara millora de l'estat de salut.

Segons el Seprona, l'investigat teniatres gossos, tots d'espècie potencialment perillosa, en deficients condicions d'higiene, amb falta d'aliment i sense cures veterinàries, en una finca d'Alcover.

Els animals van ser intervinguts preventivament en el mateix moment de l'actuació. Se'ls va prestar immediatament atenció veterinària i van quedara disposició de l'autoritat competent.

Entre les negligències del propietari vers elsanimals hi haladolentai mínimaalimentacióque donava als tres gossos -la qual cosa provocava contínues baralles entre ells en el moment que se'ls donava menjar-, a més d'estar en un estat higiènic sanitari «pèssim i inadequat», apunten fonts policials.

Aquestes circumstàncies havienprovocat en algun d'ells greus seqüeles. En paral·lel a les diligències instruïdes, s'ha procedit a donar compte per via administrativa de les infraccions detectades sobre els fets, com no tenir identificats als gossos, permancade xip, no estar registrats en el cens municipal, mancad'assistència veterinària, no disposar de documentació específica com a gossos potencialment perillosos i per no tenir l'assegurança de responsabilitat civil.

Els tresanimals són un 'rottweiler', un 'staffordshire bull terrier' i un 'american standford'. L'animal en pitjors condicions era el de raça 'american standford'. Segons l'informe veterinari, presentavauna condició corporal de primesa extrema, desnutrició greu, dermatitis d'alopècia,amb ferides alesextremitats i la cua, i lesió conjuntival amb exteriorització de la tercera parpella.

Les diligències s'han lliurat al jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Valls.

Gos malferit i en entorn deplorable, en una finca a Alcover on intervé el Seprona.

Un veí d'Alcover, investigat pel maltractament de tres gossos de raça perillosaGuàrdia Civil

tracking