Diari Més

Judicial

Condemnats a 20 anys de presó per l'assassinat d'un home el 2007 a Barcelona

Els dos acusats, que residien a Cambrils, són germans i tenen antecedents per robatoris

Imatge d'arxiu dels

Mossos d'Esquadra, detenció, detingutMossos d'Esquadra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutjat d'instrucció 16 de Barcelona ha condemnat dos homes a vuit anys de presó per l'assassinat d'un tercer en un pis de Barcelona el 2007. El crim havia quedat sense esclarir durant anys, fins que els Mossos el van reobrir el 2018 i van arribar fins als dos presumptes culpables. Els fets van tenir lloc el 18 d'octubre del 2007, quan els dos condemnats van entrar al pis de la víctima per robar-li 3.200 euros en efectiu i altres objectes de valor. El van lligar de peus i mans, el van agredir i li van tapar la boca amb roba, provocant-li la mort. Quan es va reobrir el cas, es van trobar empremtes dactilars dels culpables que no s'havien trobat abans.

Segons consta a la sentència, avançada per El Periòdico, en reobrir el cas els Mossos es van adonar que hi havia elements que no havien estat analitzats. Això sumat al fet que existien noves metodologies químiques més avançades van permetre trobar l'empremta dactilar dels acusats, una d'elles en un paper que es trobava entre les proves recollides al pis de la víctima el 2007 i l'altre a la cinta amb la que li van lligar els peus i les mans. Els investigadors es van quedar amb aquestes dues empremtes ja que eren les úniques de les més de 80 trobades noves que no tenien justificació sobre la seva presència al pis.

Els dos acusats són germans i tenen antecedents per robatoris. Residien a Cambrils i en el moment de la detenció es va trobar en el pis d'un d'ells el conegut com a «kit del lladre de domicilis», amb cinta adhesiva, tisores, una pistola i projectils.

La sentència explica que l'estat en que va quedar l'habitatge, amb totes les calaixeres obertes i llit, coixins i matalassos desfets, evidencien que els dos acusats buscaven alguna cosa.

El jurat els considera coautors dels fets i els condemna a tres anys per un delicte de robatori amb violència i a 17 més per un altre d'assassinat.

tracking