Diari Més

Platges

El trasllat de sorra de la platja de Ponent de Salou acabarà a mitjans juny

Part d'aquesta es trasllada a la platja Llarga

La sorra dragada s'està dipositant en un extrem de la platja.

El trasllat de sorra de la platja de Ponent de Salou acabarà a mitjans junyGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament de Salou confia que el transport de la sorra acumulada a la platja de Ponent pel dragatge que s'està realitzant a la bocana del port finalitzi a mitjans del mes de juny. Aquesta sorra es transporta a la platja Llarga, la qual va quedar afectada pels darrers temporals i on s'ha recuperat la duna de llevant.

Segons el consistori salouenc, s'ha sol·licitat al Ministerio para la Transición Ecològica, titular del litoral, que faci el transport de la sorra cap a la platja Llarga. Així, part del trasllat l'està fent l'Ajuntament i el finalitzarà el ministeri «pròximament». Els episodis de vents de Mestral i Migjorn d'enguany han desplaçat una gran quantitat de sorra a Ponent, la qual s'ha acumulat a la bocana del port, on el Club Nàutic de Salou treballa des de fa dies dragant-la a la platja de Ponent.

La pèrdua de profunditat de la bocana –que ara ja s'ha obert– ha fet que les embarcacions no poguessin sortir a la mar durant setmanes. L'Ajuntament de Salou afirma que ha dut a terme actuacions de trasllat de la sorra durant quatre dies, als que se sumaran quatre dies més. Espera dipositar fins a 10.000 metres cúbics de sorra a la Llarga

tracking