Diari Més

Societat

Alejandro Cao de Benós: «No tinc por a ningú ni a res»

L'FBI ha posat en crida i cerca el tarragoní per «conspirar» a favor de Corea del Nord

Alejandro Cao de Benós, ambaixador de Corea de Nord a Tarragona

El tarragoní Cao de Benós assegura que el documental que l'acusa de traficar amb armes és una manipulacióACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Alejandro Cao de Benós, fundador de l'Associació d'Amistat amb Corea i vinculat al règim de Corea del Nord, ha assegurat aquest dilluns que no tem pel fet d'estar en crida i cerca per part de l'FBI: «No tinc por a ningú ni a res».

Des del seu canal a Twitch, s'ha referit a l'ordre de crida i cerca emesa per l'FBI contra ell, acusat de conspirar al costat d'un ciutadà nord-americà per ajudar a Corea del Nord a eludir algunes de les sancions econòmiques imposades pels EUA, per la qual cosa podria passar fins a 20 anys en una presó nord-americana.

Cao de Benós hauria reclutat, segons l'FBI, a un «expert en criptomonedes» per proporcionar serveis al govern nord-coreà durant una conferència sobre tecnologia a Pyonyang que va organitzar ell mateix el 2018.

El Buró Federal d'Investigació detalla que Cao de Benós va facilitar el viatge de l'expert nord-americà Virgil Griffith a Corea del Nord per assistir a la conferència i que va organitzar un segon esdeveniment sobre el tema el 2020.

Griffith, un antic desenvolupador de la criptomoneda Ethereum, es va declarar culpable l'any passat de conspirar per ajudar Corea del Nord a evadir sancions i va ser condemnat als EUA a més de cinc anys de presó i una multa de 100.000 dòlars.

«No estic preocupat», ha afirmat Cao de Benós en conversa amb els usuaris del seu canal a Twitch, abans d'afegir que l'«acusen d'una cosa que és falsa» i l'acusació es basa en «una llei nord-americana que s'aplica als ciutadans nord-americans».

Cao de Benós ha subratllat que les seves posicions en relació amb el règim de Kim Jong Un són «honoràries» i no cobra «cap salari» de Corea del Nord: «Si s'esperen que pressionant-me d'aquesta manera o posant-me en un cartell a la cantina m'espantaran, 'va a ser que no'», ha afirmat.

Nascut a Tarragona el 1974 i amb orígens nobiliaris, vinculat des dels anys 90 al règim nord-coreà, Cao de Benós va ser detingut el 2016 per la Guàrdia Civil en una operació contra el tràfic d'armes prohibides i va quedar en llibertat amb càrrecs per possessió il·lícita d'armes.

Cao de Benós ha recordat que fa sis anys que té el seu passaport «retingut provisionalment» i amb el seu cas encara en mans de la justícia.

tracking