Diari Més

Policial

L'FBI posa en crida i cerca el tarragoní Cao de Benós per «conspirar» a favor de Corea del Nord

L'ordre concreta que hauria ajudat Corea del Nord a eludir unes sancions econòmiques imposades pels Estats Units

L'agència federal nordamericana demana informació sobre la localització del Cao de Benós.

L'FBI posa en crida i cerca a Cao de Benós per «conspirar» a favor de Corea del Nord

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'FBI ha emès una ordre de crida i cerca contra el tarragoní Alejandro Cao de Benós. L'acusen de «conspirar» per ajudar Corea del Nord a eludir unes sancions econòmiques imposades pels Estats Units.

L'ordre emesa concreta que Cao de Benós hauria treballat amb un ciutadà estatunidenc per proporcionar «il·legalment» serveis de tecnologia blockchain i criptomonedes a Corea del Nord. Així, apunta que el 2018 Cao de Benós va reclutar l'expert en el marc de la 'Conferència Blockchain i Criptomonedes de Pyongyang' i va organitzar el seu viatge a Corea l'abril del 2019, en violació de les sancions interposades pels EUA. Afegeix que va comptar amb l'ajuda d'un ciutadà anglès.

En l'ordre, s'especifica que se sap que Cao de Benós viuria ara a Espanya i hi consten els noms amb els quals se'l coneix, és a dir, no només Alejandor Cao de Benós sinó també Cho Son-il i Jo Seon II.

L'FBI demana que qualsevol persona amb informació es posi en contacte amb l'FBI o amb l'ambaixada o el consolat americà més proper.

Pàgina de l'FBI amb informació sobre la cerca de Cao de Benós: AQUÍ

tracking