Diari Més

Cambrils escull pubilles, hereus, damisel·les i fadrí en una gran festa al Parc del Pescador

Xènia Rodrigo i Miquel E. Zambrano van ser proclamats Pubilla i Hereu de Cambrils 2022

Imatge de les pubilles, hereus, damisel·les i fadrí de Cambrils en una gran festa al Parc del Pescador.

Cambrils escull pubilles, hereus, damisel·les i fadrí en una gran festa al Parc del PescadorCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Cambrils va escollir diumenge les noves pubilles, hereus, damisel·les i fadrins que representaran el municipi als actes festius durant el proper any. En el marc de la Festa del Pubillatgeque es va portar a terme ahir al Parc del Pescador, també es va celebrar la primera elecció del Pubillatge Intercomarcal del Camp de Tarragona i l'acte de comiat del Pubillatge sortint. L'acte es va iniciar a les 10.30 hores del matí a la Sala de Plens de l'Ajuntament, on es van convocar les Pubilles i Hereus i autoritats i es va fer un passi d'un vídeo de comiat del Pubillatge de Cambrils. Seguidament, i després de les fotos de germanor, a les 11.30 hores el pubillatge va sortir en comitiva acompanyat del grup de timbals Nyanyos fins el parc del Pescador, on es van realitzar tots els actes.

Tot el pubillatge convidat van anar fent la seva entrada per ordre. Primer els locals (banda blanca) després els Intercomarcals (banda vermella), seguits dels Nacionals (banda daurada), i finalment els de Cambrils 2021, acompanyats de les autoritats.

En primer lloc es van fer parlaments, el reconeixement de l'ajuntament als representants delFoment de les Tradicions Catalanes, per la tasca que desenvolupen i seguidament el comiat de la Pubilla, Hereu i Damisel·les de Cambrils 2021 ambl'emotiu moment de treure bandes i faixa.

El Pubillatge de Cambrils 2022

A continuació, es va procedir a l'elecció del Pubillatge de Cambrils 2022. Xènia Rodrigo Planchart, del Ball de Diables Cagarrieres, va ser proclamada Pubilla i Miguel Enrique Zambrano, Hereu.

En el cas de les Pubilles, hi haviaquatre candidates, tres de les quals eren les damisel·les 2021. L'elecció de la Pubilla es va fer per sorteig i, excepcionalment,igual que el 2021, tal i comconsta a les bases, també es van nomenar 3 damisel·les: Alba Queralt Mera, Paola Ramírez Carrión i Aina Cruz Caballé. En el cas de l'Hereu hi havia un únic candidat, que va ser proclamat directament, tot i no poder assistir a l'acte per motius personals.

En la categoria infantil, Núria Busquets Núñez, del Ball de Bastons, va ser nomenada Pubilla i Genis Curt Bellmunt es va convertir en Hereu, acompanyats de sis damisel·les (Aina Moya Navarrete, Arlet Ferré Sànchez, Arlet Ortega Contra, Elisenda Escrivà Prim i Mariona Escrivà Prim),i un fadrinet (Roc Ortega Contra).

El Pubillatge del Camp de Tarragona 2022

Tot seguit, la Secretària del Foment de les Tradicions Catalanes i del Jurat de l'elecció del Pubillatge Camp de Tarragona 2022, Elisabet Catell Mallafré va llegir l'acta del Jurat, que va escollir la pubilla i l'hereu de Cambrils 2021, Camí Cruz Caballé i Diego Rivera Gómez com a nova Pubilla i nou Hereu del Camp de Tarragona 2022.

Les altres dos candidates, Marina Alsina Ferrrando, Pubilla de Mont-roig del Camp 2021 i Anna Borges Ballesté, Pubilla de Tarragona 2021, van ser proclamades Damisel·les, i Marc Florencio Pujol, Hereu de Mont-roig del Camp 2021, va ser proclamat Fadrí. Els Hereus i Pubilla amb títol nacional van ser els que els van posar les bandes i faixes i els van obsequiar amb un ram de flors.

En finalitzar l'acte i una vegada realitzades les fotos oficials, es vaoferir un petit refrigeri a totes les persones assistents, que després d'una jornada de molta calor va ajudar a revitalitzar-se i va ser un moment de companyonia entre els participants, mentre es va feia una ballada de sardanes amb els Amics de la Sardana de Cambrils.

Una cinquantena de Pubilles i Hereus d'arreu de Catalunya

L'acte va comptar amb la presència d'una cinquantena de Pubilles i Hereus vinguts d'arreu de Catalunya, convidats per la Pubilla i Hereu de Cambrils 2021. De les comarques de Girona, van venir des de Maçanet de la Selva; de Lleida, des de Rosselló, Almacelles i Solsona; de Barcelona, hi van haver representants de Cubelles, Manresa, el Pont de Vilomara, Sant Fruitós de Bages, Navarcles, Balsareny, Puig-Reig, Mataró, Arenys de Mar, Calella, Pineda de Mar, Palafolls i Tordera, així com el pubillatge intercomarcal de la Catalunya Central; i de Tarragona, hi van participar les pubilles i hereus de Tarragona i Mont-roig del Camp.

Amb títol Nacional, van assistir a la cerimònia l'Hereu de Catalunya, Joan Grèbol (també Hereu de Pineda de Mar i Fadrí del Maresme), i la Pubilla i Hereu de les Comarques Tarragonines 2021: Andreu Musté, també Hereu de Tarragona 2021 i 4t. Fadrí de Catalunya i Blanca Morales, també Pubilla d'Ascó 2020 i 4a. Dama d'Honor de Catalunya.

tracking