Diari Més

Societat

Les altes temperatures omplen de banyistes la Costa Daurada

A Siurana, al Priorat, el termòmetre va arribar als 38,4ºC

La platja de Llevant de Salou plena ahir al migdia.

Les altes temperatures omplen de banyistes la Costa DauradaXavi Jurio

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les altes temperatures, que a Tarragona superaven els 25ºC ahir, van omplir les platges de la Costa Daurada oferint una imatge impròpia del mes de maig i similar a la que es registra durant la temporada alta turística, al mes d'agost. La calorada va tocar sostre ahir a Catalunya amb temperatures tòrrides i màximes que van oscil·lar entre els 33ºC i els 38ºC a gran part de l'interior, especialment a la Catalunya Central, Vallesos, Ponent, Prepirineu i a l'interior del Camp de Tarragona. A les 15.30 hores, l'estació del pantà de Siurana (Priorat) ja havia arribat als 38,4ºC i superava el rècord de temperatura màxima al maig a Catalunya que estava en els 38,2ºC de Vinebre el maig de 2012. Altres registres destacats van ser els 38,2ºC de Vilanova del Vallès, els 37,8ºC d'Artés, els 37,7ºC que compartien Castellbisbal, Santa Coloma de Farners i Baldomar o els 37,6ºC de Castellnou de Seana.

A la costa, el termòmetre es va mantenir generalment per sota dels 30°C, però amb notable sensació de xafogor. L'entrada de la marinada va fer pujar la humitat i va mantenir les temperatures a ratlla –amb màximes entre els 23°C i els 28°C– a comarques com el Baix Ebre, Montsià, Baix Camp, Tarragonès, l'Alt Empordà, Baix Empordà, i Maresme.

De cara a avui, es preveu la possible l'entrada de vent d'oest, entre fluix i moderat, a la zona de la Catalunya Central, fet que implicaria un repunt de la temperatura en zones del prelitoral de la meitat sud i també un descens de la humitat relativa. Les comarques amb una afectació parcial en l'episodi de perill d'incendi són l'Alt Camp, la Conca de Barberà, el Priorat, la Ribera d'Ebre, la Segarra, el Segrià, l'Urgell, el Vallès Occidental i el Vallès Oriental, el Baix Llobregat, l'Alt Penedès, l'Alt Urgell, el Garraf, les Garrigues, el Moianès, Osona i el Pallars Jussà.

El passeig marítim de Salou ahir al migdia.

Les altes temperatures omplen de banyistes la Costa DauradaXavi Jurio

La platja de Llevant de Salou plena ahir al migdia.

Les altes temperatures omplen de banyistes la Costa DauradaXavi Jurio

tracking