Diari Més

Josefa Díaz guanya el Concurs de Mestres Romescaires de Cambrils

Set persones van preparar les cassoles amb aquest tradicional plat per participar en un certamen que se celebra des de 1969

La guanyadora preparant el seu plat ahir, que la va fer mereixedora del guardó.

Josefa Díaz guanya el Concurs de Mestres Romescaires de CambrilsXavi Jurio

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sis anys després de celebrar l'última edició, Cambrils va acollir ahir el Concurs de Mestres de Romescaires de la localitat, un certamen que es duu a terme des de 1969 i que va quedar aturat els dos anys de pandèmia de la covid-19. Set participants van prendre part en aquest concurs, que va començar a les 10 h. a la Confraria de Pescadors i es va allargar fins a les 14 h. Josefa Díaz es va endur el guardó de Mestre Major Romescaire i Gaspar Gavaldà i Joan Castro van aconseguir els dos segons premis de Mestre Romescaire. El jurat, format per representants municipals, membres de l'Associació d'Empresaris d'Hosteleria de la Província de Tarragona, de la Confraria de Pescadors i de l'Escola d'Hoteleria i Turisme del municipi, va començar la degustació de les set cassoles de romesco a la una del migdia. Tots els membres del jurat van destacar la qualitat dels plats presentats i com de complicada va ser la deliberació per poder triar els guanyadors.

Curiosos de Cambrils i també turistes es van apropar fins a la Confraria de Pescadors per gaudir del concurs i per degustar la musclada popular que van cuinar els pescadors de la confraria i per participar en la tria del millor vermut de Catalunya dels Premis Vinari, que es van celebrar coincidint amb el concurs. Després de l'entrega de premis, les set cassoles van ser subhastades entre els assistents. L'alcalde de Cambrils, Oliver Klein, va fer entrega dels 150 euros recaptats al president de l'associació benèfica Policia Local dels Valents, Alfonso Cano, que treballa per als nens i nenes amb càncer de l'Hospital Sant Joan de Déu.

Jornades Gastronòmiques

El concurs celebrat ahir s'emmarcava en les IX Jornades Gastronòmiques del Romesco de Cambrils, organitzades per l'Ajuntament i el Patronat Municipal de Turisme i per l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria de Cambrils. Els participants de les jornades han pogut degustar plats de romesco en divuit restaurants de la localitat cambrilenca durant les jornades.

tracking