Diari Més

Societat

Vila-seca commemora la Setmana de la Salut amb diverses activitats

El programa s'allargarà fins al 27 de maig

Façana del CAP de Vila-seca.

CAP de Vila-secaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Vila-seca arrenca aquest divendres la programació de la Setmana de la Salut, la qual s'allargarà fins al 27 de maig i comptarà amb un total de 14 actes a Vila-seca, la Pineda i la Plana, organitzats per la Xarxa Santa Tecla i l'Ajuntament.

Aquesta tarda els avis de la Residència sortiran al carrer acompanyats de voluntaris i visitaran el Celler de Vila-seca. El dilluns i dimarts de la setmana vinent entre les 9 i les 13 h., hi haurà instal·lada la Carpa d'Actius en salut, a l'entrada del Centre de Salut de Vila-seca; a la Plana tindrà lloc l'activitat Activa't: Estiraments, em mantinc en formaa les 10.30 h i la mateixa activitat es desenvoluparà a les 14.30 h al Centre de Salut de Vila-seca.

El dimarts 24 de maig, els alumnes de l'Institut Ramon Barbat gaudiran de l'activitat Coneixem els nostres gimnasos al carrer com a font de salut, al Parc de la Torre d'en Dolça i, a les 6 de la tarda, tindrà lloc el taller Coneix i escolta el teu cosal Centre Cívic i Cultural el Colomí. Una activitat que anirà a càrrec de Pilar Muriel, psicòloga general sanitària, i Pilar Rodríguez, infermera familiar i comunitària, la qual necessitarà inscripció prèvia de manera presencial al Centre de Salut de Vila-seca o a través del QR que es pot trobar al cartell dels actes.

El dimecres 25 de maig, Dia Internacional d'Acció per a la Salut de les Dones, es promocionaran els hàbits saludables entre les dones i la gent gran. Per començar el dia, a les 10 h, hi haurà l'activitat En marxa,amb exercicis per millorar la mobilitat a l'aire lliure, a l'Esplai de Sant Esteve. A les 11 del matí tindrà lloc la xerrada i esmorzar Alimentar-nos equilibradament, també a l'Esplai, i a càrrec de Carlos Toribio i Carmen Almazán del Centre de Salut de Vila-seca. De 10 a 12 h. està previst el taller de reanimació cardiopulmonar i actuació davant d'un ennuegament Tu pots salvar una vida, a càrrec d'Alberto Carrillo i Álvaro Moreno, metges residents del Centre de Salut. La mateixa activitat està programada el dijous 26, de 16.00 a 18.00 h i requerirà d'inscripció prèvia al mateix CAP o a través del QR que es pot trobar al cartell dels actes. Ja a la tarda a les 17.00 h, Lourdes Alegret, psicòloga de l'àrea de Drets Socials i Participació ciutadana, i Montse Gestí, tècnica de Benestar social, impartiran el taller Bossa de mà pel benestar personala l'Esplai Sant Esteve.

El divendres 27 hi ha prevista l'activitat Visita al CAP de la Pinedaa les 11 del matí, adreçada als infants de l'Escola Cal·lípolis de la Pineda, i a càrrec de Javier Torres, metge de pediatria, i Eva Esteruelas, infermera de pediatria. Per últim, per tancar la Setmana de la Salut, de 10 a 12 del matí, tothom que ho desitgi podrà participar a Sortim a caminar. Ens movem per fer salut, amb l'objectiu d'augmentar la conscienciació global sobre la importància de fer habitualment activitat física per millorar la nostra salut i benestar. Les sortides es faran des del Consultori de la Pineda i el Centre de Salut, i tots els participants s'acabaran trobant a les 11.00 h al Parc de la Torre d'en Dolça per a iniciar les activitats esportives.

tracking